Съобщения за медиите

Херехау Веро споделя свидетелство чрез музика

Млад френски певец участва във „Фестивал: младежки концерт“ в Солт Лейк Сити

Херехау Веро, член на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни от Франция, участва в специално световно музикално събитие, записано в Солт Лейк Сити, Съединените щати. През юни той се включва в записването на този 60-минутен концерт, който ще бъде наличен за изтегляне и излъчване за младежите по целия свят през август.

Herehau_01.jpeg
Herehau_01.jpeg
Херехау Веро изпълнява две самостоятелни песни по време на световния младежки концерт.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Бях благословен да се родя в семейство на певци и музиканти. Когато бях дете, пеех с баба и дядо“ – разказва Херехау, който сега е на 21 години. Когато е на десет, той е изпратен сам от родния си дом Хаити във Франция, за да живее при своя леля. Херехау вече няма с кого да пее. „Продължих да пея сам и се опитвах да намеря своя собствен музикален път“ – споделя той. Година по-късно, родителите му и тримата му по-малки братя и сестри се присъединяват към него във Франция.

Всичко се променя, когато Херехау се явява на прослушване за един от солистите на културното събитие при освещаването на храма Париж. След това Херехау казва: „Наистина започнах да пея. Постепенно добих увереност в себе си (никога не съм имал вокален педагог) и започнах да пея за компактдисковете „За укрепването на младежите“.

По време на изпълнението си на културното събитие за освещаването на храма Париж Херехау осъзнава, че Бог му е дал дара да знае как да пее. „От този момент всичко потръгна.“ Знанието, че дарът му е от Бог мотивира Херехау да го усъвършенства и споделя. За да усъвършенства гласа си, той гледа и се разпява заедно с вокални загрявки в YouTube, а понякога имитира виртуозни певци. „Все още имам много да уча, за да контролирам гласа си, но вярвам, че моят Небесен Отец ми е дал този дар с причина. За мен, пеенето е моят начин да провъзгласявам вярванията си на целия свят.“

Херехау обича музика, която изразява дълбоките чувства на човека или борбата му с трудностите. „Харесва ми, когато авторът на песента е написал своята музика, разказвайки собствената си история.“ Когато изпълнява дадена песен, Херехау се опитва да я направи своя, сякаш той я е написал. „Щом съм на сцената или в студиото, пея с цялото си сърце! Целта ми е винаги да докосвам сърцата на хората, които ме слушат да пея.“

Приятел на Херехау му предлага да кандидатства за младежкия музикален фестивал в Солт Лейк Сити. Херехау е смаян, когато го избират да пее и да представя Франция заедно с други международни участници. Пристига в Солт Лейк Сити през юни, за да се включи в репетициите в Табернакъла. Той е развълнуван да види толкова много млади изпълнители, включително някои добре познати музиканти от младежите.

Сестра Емили Бел Фрийман, общ президент на Младите жени, и президентът на Младите мъже, Стивън Дж. Лънд, се обръщат към участниците преди техните репетиции. Думите им вдъхновяват музикантите, насърчавайки ги да използват гласовете си за добро.

Herehau_02.jpeg
Herehau_02.jpeg
Херехау Веро репетира с музиканти за специалното излъчване за младежи.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

По време на концерта Херехау е солист на две френски песни, озаглавени „Ученик на Христа“ и „Моята едничка надежда“, последвани от още три песни, в които той пее с други певци. Той отправя също така и приветствие на френски език, като един от международните водещи по време на младежкия фестивал.

„Надявам се, че мога да бъда оръдие в Божиите ръце, за да докосна сърцата на младите хора чрез тази музика“ – споделя Херехау.

„Фестивал: младежки концерт“ ще бъде наличен за гледане на английски, френски, португалски и испански език от 5 август чрез страницата за излъчвания на Църквата и приложението Gospel Stream.

Младежите по целия свят са поканени да бъдат част от този фестивал, като планират местни тържества, изтеглят плейлиста, гледат концерта и пеят заедно с музиката.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.