Съобщения за медиите

Да прегръщаме другите: как светии от последните дни в Албания споделят обич – одеяло по одеяло

Поглед към хуманитарните усилия на Църквата в Албания

В Библията Христос дава две големи заповеди: „Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум“ и „Да възлюбиш ближния си, както себе си“. За членовете на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни в Албания тези заповеди не са само на хартия – те представляват призив за действие, който те с готовност приемат.

През декември 2023 г. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни дари комплекти перални и сушилни на сиропиталище в Саранда, Албания. С останалите средства светиите от Албания организираха проект за служба, по време на който изработиха поларени одеяла и надписаха коледни и новогодишни картички за децата от сиропиталището и семейства в близост.

AlbaniaBlankets_01.jpeg
AlbaniaBlankets_01.jpeg
Мисионери от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни надписват коледни картички за децата сираци.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Вдъхновени от възрастна сляпа жена в Съединените щати, която изразява обичта си към нуждаещите се, като изработва одеяла и прегръща всяко едно от тях, преди да ги раздаде, албанските светии стартираха проекта „одеяло и прегръдка“. Подражавайки на нейното великодушие, над 80 пълновременни мисионери светии от последните дни от Албания и околността се събраха, за да изработят 28 големи поларени одеяла и поздравителни картички за Коледа и Нова година за сирачетата в Саранда и още три местни семейства в нужда.

За членовете на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, службата към другите е основен израз на тяхната вяра. В Книгата на Мормон, свещен текст за светиите от последните дни, се казва: „Когато сте в служба на ближните си, вие сте само в служба на вашия Бог“. Имайки предвид този принцип, албанските светии организираха друг проект за изработване на одеяла – този път за млади майки в нужда.

AlbaniaBlankets_02.jpeg
AlbaniaBlankets_02.jpeg
Мисионери и членове на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни надписват картички за млади майки.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

През май 2024 г. група от 30 жени светии от последните дни от Албания си партнираха с Лизи Грезда, директор на фондация „Mother and Child Hospital“. Заедно те изработиха 100 бебешки одеяла и придружаващи ги картички, които бяха опаковани в кутии и предоставени на млади майки в нужда. Освен това Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни дари на организацията монитори за жизнени показатели, пулсоксиметри и пакети с продукти от първа необходимост за новородени.

Помолена да сподели своите мисли за проекта, сестра Каролин Каспър, мисионер за Църквата в Албания, каза: „Прегърнах одеялото силно, с надежда майката да почувства поне частица от обичта, която нейният Небесен Отец изпитва към нея“. Въпреки че радостта, произтичаща от службата, е достатъчна мотивация, светиите от последните дни често намират по-голямо удовлетворение, знаейки, че тяхната служба може да бъде средство за споделяне на Божията любов.

AlbaniaBlankets_03.jpeg
AlbaniaBlankets_03.jpeg
Сестри мисионерки, служещи в Албания, прегръщат изработените от тях одеяла за млади майки в нужда.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

За да оказваме положително влияние в света, не е нужно да правим екстравагантни или грандиозни жестове, а просто да имаме искрено намерение да вършим добро. Чрез своята служба светиите от последните дни в Албания докоснаха живота на приблизително 130 души, уверявайки се, че всички те се чувстват забелязани, обичани и обгрижени, както от своите съседи, така и от Бог.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.