SLCOlympics_08.jpg
Съобщения за медиите

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни приветства обявяването на Зимните олимпийски игри, 2034 г.

На 24 юли 2024 г. Първото президентство на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни направи следното изявление:

„Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни отправя сърдечни поздравления към Солт Лейк Сити във връзка с одобрената кандидатура за домакин на Зимните олимпийски игри, 2034 г. Празнуваме по повод тази новина, като си припомняме чувствата на единство, мир и приятелство, които характеризираха събитието при последното му провеждане в Юта през 2002 г.

В готовност сме да подкрепим Олимпийските игри, 2034 г., като приветстваме спортисти, доброволци и гости от цял свят. Църквата полага усилия, които превръщат Солт Лейк в град домакин, въплъщаващ ценности като служба, сътрудничество и взаимно уважение. Като седалище на международната централа на Църквата, ще работим с организаторите на местно и международно ниво, за да приветстваме света с наближаването на 2034 г.“

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.