Съобщения за медиите

Старейшина и сестра Гонг ще говорят на Деня за семейни открития на RootsTech

Излъчването е в събота, 4 март 2023 г.

Старейшина Герит У. Гонг от Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни и сестра Сюзън Гонг ще бъдат главните говорители на Деня за семейни открития в последния ден от RootsTech, глобално мероприятие за семейна история, което ще се проведе виртуално и на живо на 2–4 март 2023 г.

Презентацията на старейшина и сестра Гонг ще бъде излъчена в събота, 4 март, от 13:30 ч. (Стандартно планинско време) на RootsTech.org, RootsTech в YouTube, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org и в приложението Gospel Library.

Какво е Ден за семейни открития?

RootsTech се провежда всяка година от FamilySearch International с подкрепата на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, за да помага на хората да се обединяват и да черпят сили от своите семейства – в миналото, настоящето и бъдещето.

Денят за семейни открития е еднодневно събитие, част от RootsTech, създадено специално за светии от последните дни.

Темата за тази година на RootsTech е „Обединяване“ – обединяване на хора, традиции, спомени, технологии, иновации, общности и семейства.

„Понякога си мислим, че нашите решения засягат само нас самите – казва старейшина Гонг. – Откриването на нашите семейства ни напомня противното. Връзката между поколенията ни е по-силна, отколкото си мислим“.

„Историите, които запазваме и споделяме между поколенията, могат да оставят трайна следа в сърцата и умовете ни“– добави сестра Гонг. Тя се надява, че откриването, записването и споделянето на семейни истории ще помага на хората „да изпитват повече благодарност за трудностите, смелостта, вярата и жертвите на онези, които са живели преди тях“.

„Радва ме фактът, че приключенията, свързани със семейни открития, нямат начало или край –казва старейшина Гонг. – Тези приключения се случват и в двете посоки – обединяване на семейното минало и семейното бъдеще“.

Регистрация за трите дни на RootsTech е възможна сега на RootsTech.org. Милиони виртуални и реални посетители се очаква да вземат участие от 2–4 март 2023 г. заради вдъхновяващите обръщения от основните говорители, напътстващите уроци, модерните технологии и способността да се свързват хората със своите семейства.

„Семействата са основата на обществото – каза Стив Рокуд, изпълнителният директор на FamilySearch, миналия октомври. – Свързването и обединяването на семейства през поколенията укрепва както отделните хора, така и народите. Изумени и поласкани сме да видим как RootsTech допринася за това буквално милиони хора да намерят връзка със своите семейства от миналото, настоящето и бъдещето“.

Като международна конференция RootsTech предоставя възможности за хора по целия свят. С над 800 приноса понастоящем, на езици от различни европейски държави относно семейна история, култура и наследство, става все по-лесно за европейците и техните потомци да научават повече за себе си и произхода си. Разрастващата се видео библиотека всяка година се обогатява със съдържание от целия свят на много езици.

Тази година RootsTech включва събитие на живо в Конгресния център „Солт Палас“ в Солт Лейк Сити в допълнение към виртуалната си програма.

Включете се в RootsTech онлайн или участвайте на живо


Безплатното виртуално събитие включва:

  • Повече от 200 нови учебни сесии и уроци, достъпни на поискване
  • Презентации от основната сцена и основни говорители
  • Поддръжка чрез чат и онлайн консултации за проучване
  • Свързване с роднини посредством Relatives на RootsTech и съобщения
  • Виртуална зала за изложения

Тридневно събитие на живо в Конгресния център „Солт Палас“ в Солт Лейк Сити, Юта струва 98 долара. То включва достъп до виртуалната версия и:

  • Повече от 180 учебни сесии на живо с въпроси и отговори
  • Индивидуално съдействие за проучване във FamilySearch Library (библиотеката на FamilySearch)
  • Практически демонстрации от спонсори в залата за изложения
  • Свързване с приятели и роднини лице в лице
  • Избор на храна и напитки

Достъпът до залата за изложения в Солт Лейк Сити е безплатен и ще включва повече от 200 изложители, продуктови представяния и общуване със специалисти по проучванията.

„За тези от вас, които се чудят дали да се включат виртуално или на живо, най-хубавото тази година е, че можете да избирате как да участвате – казва Джен Алън, директор на събитията към FamilySearch в the live RootsTech Q&A in September 2022 (RootsTech на живо, въпроси и отговори през септември 2022 г). – Надяваме се, че ще дойдете до Солт Лейк, ако имате възможност, но ако не можете, виртуалната алтернатива ще бъде невероятна. Нямаме търпение да се свържем с вас по целия свят“.

За повече информация относно RootsTech 2023 г. посетете RootsTech.org. За да научите повече за възможностите и начина на регистрация, гледайте на живо сесията с въпроси и отговори във Facebook.

Carousel Captions

Старейшина Герит У. Гонг от Кворума на дванадесетте апостоли и сестра Сюзън Гонг посещават гроба на свои предци в Хонолулу, Хаваи.

Певицата Алекс Шарп от световноизвестната група Celtic Woman изпълнява химна „Faith of Our Fathers“ („Вярата на нашите бащи“) за първи път на ирландски и английски по време на Деня за семейни открития на RootsTech за 2023 г.

По време на презентация в Деня за семейни открития на RootsTech за 2023 г. старейшина Герит У. Гонг от Кворума на дванадесетте апостоли и сестра Сюзън Гонг се разхождат с далечния си роднина Джеймс Линдзи по земя, обработвана от техните предци.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.