Съобщения за медиите

Църквата пуска видеоклип "Той е Подаръкът" - инициатива за споделяне на коледно послание
 

Усилие да се сподели послание за Исус Христос по време на коледните празници ще бъде на ход през месец декември от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Едномесечната коледна инициатива се фокусира върху любовта на Небесния Отец, както е показано в свещения дар на Исус Христос (Йоан 3:16). Инициативата "Той е Подаръкът" се очаква да достигне до милиони души през месеца чрез социални медии, дисплей на екрани в посетителски центрове, членове, които посещават сайта, мисионерски инструменти, онлайн платени промоции и външна реклама в Таймс Скуеър в Ню Йорк.

"Коледа е време за размисъл върху това, в което можем да се превърнем, заради „Божия свят подарък", казва старейшина Ръсел М. Нелсън от Кворума на дванадесетте апостоли. "Като откриваме Подаръка“, ние се учим от неизмеримата любов на своя Бог и абсолютната необходимост от Спасител. Като прегръщаме Подаръка, ние укрепваме вярата си в Исус Христос и желанието си да станем по-подобни на Него. Като споделяме Подаръка, следваме стъпките на Господаря, който приканва всички да чуят посланието Му. "

Ежедневното публикуване в социалните мрежи ще бъде през периода 28 ноември - 25 декември. Тези, които споделят онлайн съдържание, се насърчават да използват таг #ShareTheGift на своите социални медийни канали.

Църквата предоставя нов уебсайт, Christmas.mormon.org, където се намира видеоклипът "Той е Подаръкът", за да напомни на зрителите за меркантилния и стресиращ характер на коледните празници с преход към това какво наистина е Коледа. Двата сайта и видеото са на разположение на 20 езика: английски, испански, португалски, арменски, себуано, китайски, холандски, френски, немски, индонезийски, италиански, японски, корейски, латвийски, полски, руски, шведски, тагалог, тайландски и украински.

Уебсайтът съдържа също и страници, които разказват Коледната история, идеи за споделяне на подаръка и връзки към допълнителни ресурси, насочени към Исус Христос. В допълнение, има агрегатор на социални медии за споделяне на съдържание, създадено от членовете на различни езици, включително английски, испански и португалски.

На 7 декември, инициативата на Църквата "Той е Подаръкът" ще бъде в пика си в канала YouTube в седем страни с потенциална аудитория от 207 милиона зрители. Тези страни са САЩ, Канада, Мексико, Аржентина, Чили, Колумбия и Бразилия. Там ще се включи и съкратена версия на видеото и покана за посещение на интернет страницата.

За насърчаване на инициативата през месец декември мисионерите ще предават на другите тази информацията чрез брошури.

Петнадесет посетителски центрове в Съединените щати и в чужбина, включително Храмовия площад, ще излъчват на гостите видеото „Той е Подаръкът", за да му се наслаждават по време на коледните празници. Други места включват: Хил Кумора; Хайд Парк Чепъл; Айдахо Фолс; Индипендънс, Мисури; Лаие, Хавай; Лондон Темпъл, Англия; Лос Анджелис; Меса, Аризона; Mexico City; Нова Зеландия; Оукланд, Калифорния; Парк Сити, Юта; Портланд, Орегон и Сейнт Джордж, Юта.

Инициативата "Той е подаръкът"  бе организирана от мисионерския отдел на Църквата със седалище Храмовия площад в Солт Лейк Сити. Едноседмичната кампания за Великден, озаглавена "Благодарение на Него", предизвика световен интерес. Видеото, качено в YouTube бе гледано повече от 5 милиона пъти през първата седмица след публикуването му.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.