members-with-masks-against-covid-19.jpeg
Съобщения за медиите

Първото президентство насърчава светиите от последните дни да носят защитни маски, когато е необходимо, и да се ваксинират срещу COVID-19

„Можем да победим в тази война, ако всички спазват разумните и сериозни препоръки на медицинските експерти и правителствените ръководители“

Първото президентство на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни изпрати следното съобщение на 12 август 2021 г., четвъртък, до членовете на Църквата по целия свят:

Скъпи братя и сестри,

Намираме се във война – една неспираща пандемия от COVID-19 и неговите мутации. Искаме да направим всичко по силите си, за да ограничим разпространението на тези вируси. А ние знаем, че може да бъде постигната защита от болестите, причинявани от тях, само чрез имунизирането на голям процент от населението.

За да се ограничи излагането на тези вируси, насърчаваме използването на защитни маски на обществени места, когато социалното дистанциране не е възможно. За да се осигури лична защита от такива тежки инфекции, насърчаваме хората да бъдат ваксинирани. Наличните ваксини се оказаха както безопасни, така и ефективни.

Можем да победим в тази война, ако всички следват разумните и сериозни препоръки на правителствените ръководители. Моля знайте, че искрено обичаме и сме загрижени за всички Божии чеда.

Първото президентство

Ръсел М. Нелсън
Далин Х. Оукс
Хенри Б. Айринг

От началото на пандемията от COVID-19 Църквата и нейните членове се стараят да бъдат добри граждани и добри съседи, включително да спазват съществуващите в нашата страна правителствени разпоредби, правила и указания относно носенето на защитни маски и социалното дистанциране на обществени места.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.