Съобщения за медиите

Световно духовно послание за Обществото за взаимопомощ

Президент Ръсел М. Нелсън и Общото президентство на Обществото за взаимопомощ (президент Камил Н. Джонсън, сестра Дж. Анет Денис и сестра Кристин М. Ий) ще се обърнат към жените по време на световното духовно послание за Обществото за взаимопомощ на 17 март 2024 г., неделя.

По време на духовното послание ще бъдат отбелязани целта и основаването на Обществото за взаимопомощ, състояло се на 17 март 1842 г. Всички членове на Обществото за взаимопомощ и младите жени, които навършват 18 през 2024 г., са поканени да участват. След обръщенията от духовното послание членовете на Обществото за взаимопомощ ще имат възможността да проведат местни събрания за свидетелства, по време на които сестрите могат да споделят своята вяра в Исус Христос.

Обществата за взаимопомощ в кол и район се насърчават да се съберат за духовното послание и събрание за свидетелства вечерта на 17 март, неделя. Там, където различни ограничения затрудняват събирането, сестрите могат да се съберат присъствено по друго време. Ръководителите също така се насърчават да излъчват духовното послание и събранието за свидетелства за тези, които не могат да присъстват на място.

Съветите на кол и район се насърчават да се посъветват и да обсъдят следното:

  • Как членове на Църквата могат да предоставят помощ при гледането на децата по време на събитието, така че всички сестри от Обществото за взаимопомощ да могат да участват.
  • Време за гледане на духовното послание, което най-добре отговаря на нуждите на сестрите във всяка област.  
  • Програма на събранието (вж. следния пример):
    • Откриваща молитва
    • Предварително записано излъчване (35 минути): послания от президент Нелсън и Общото президентство на Обществото за взаимопомощ
    • Споделяне на свидетелства: продължителността се определя от кола или района.
    • Закриващ химн
    • Закриваща молитва
  • Допълнителни предложения:   
    • Насърчете сестрите от Обществото за взаимопомощ да записват впечатленията, които може да получат по време на духовното послание.
    • Поканете сестрите да използват хаштаг #JesusChristIsRelief, за да споделят в социалните медии за събитието със света.
    • Помолете местните президентства на Обществото за взаимопомощ да проведат събитието.

Сестрите от Обществото за взаимопомощ могат да използват хаштаг #JesusChristIsRelief, за да споделят за събитието със света.

Гледане на излъчването

Гледайте излъчването в Евангелска библиотека, в Media Library, YouTube и на този линк.

Това излъчване ще е на разположение на следните езици:

английскифренскинемскииталиански, португалски и испански. Допълнителни езици ще бъдат предоставени през седмиците след излъчването.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.