Съобщения за медиите

Призовани са четири нови съветници на областни организации в област Централна Европа

Жените ще започнат своята служба на 1 август 2024 г.

Президентството на област Централна Европа на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни наскоро обяви промени при съветниците в областните организации в областта. Следните съветници ще бъдат освободени от призованията си след три години на отдадена служба: Сибил Фингърли, Летисия дос Сантос Рудлоф, Гислен Симоне и Юлия Вондра. Те бяха едни от първите призовани в Европа съветници в областни организации и са служили в продължение на три години на тези си позиции, одобрени от Първото президентство през 2021 г.

Следните четири жени бяха призовани на тези позиции и започват своята служба на 1 август 2024 г.

Сестра Джейн Бингам от Германия

Сестра Лаура Ечари от Испания

Сестра Сибел Лиебар от Франция

Сестра Елеонора Саутуик от Унгария

AOA_2024_01NEW.jpg
AOA_2024_01NEW.jpg
Новопризованите съветници в областните организации за област Централна Европа от ляво надясно: Джейн Бингам, Германия, Лаура Ечари, Испания, Сибел Франсоа Лиебар, Франция, Елеонора Саутуик, Унгария.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Очаквам с нетърпение да служа с удивителните и предани жени ръководители и пионери в Унгария и Румъния, за да помагаме на Господ да разширява и укрепва тази част от Своето лозе“ – казва сестра Саутуик. „Исус Христос е източникът на истинска радост, израстване и облекчение, Неговото Евангелие е отговорът на всички житейски въпроси и решение на проблемите на света“ – продължава тя.

Съветниците в областни организации служат под ръководството на своето областно президентство. Могат да помагат за обучението на нови президентства на Обществото за взаимопомощ, Младите жени и Неделното училище за деца, под ръководството на президентствата на кол или окръг на тези ръководители. Те също така често получават указания от общите президентства на организациите. Обикновено служат в продължение на три години.

„С тази нова възможност да служа ще имам благословията да работя в единство с ръководители на Неделното училище за деца, Младите жени и Обществото за взаимопомощ в Испания, за да помагаме на семействата и отделните членове да се доближават до Исус Христос и да бъдат усъвършенствани в Него“ – казва сестра Ечари. Тя продължава: „Словата на Исайя, намиращи се във 2 Нефи 22:2–3, изразяват как Спасителят и Неговото Евангелие благославят мен и другите: Ето, Бог е спасението ми, на Него ще се уповавам и не ще се боя; защото Господ Йехова е моята сила и моята песен; и Той стана мое спасение също. Ето защо, с радост ще черпите вода от изворите на спасението“.

Освен да предоставят обучение и подкрепа за новопризовани президентства на организации, съветниците в областните организации също така помагат на президентствата да участват в Божието дело на спасение и възвисяване.

„През последните години семейството ни бе изключително благословено посредством храмовата работа и работата по семейна история.  Това укрепи връзката ни един с друг и ни доближи до Христос“ – казва сестра Бингам. „Моля се да мога да изслушвам и да приемам открито сестрите, на които служа, за да може да се чувстват чути, подкрепяни и обичани“ – продължава тя. 

„Вярата в Исус Христос, жертвите и единството на ранните жени пионери, като например Луси Мак Смит, Ема Смит и толкова много други, заети с Божието дело, ме вдъхновяват да изслушвам със смирение и обич и да предлагам насърчението и подкрепата, от които сестрите се нуждаят“ – казва сестра Лиебар. Свидетелствайки за напътствията на Бог към Неговите чеда, тя споменава старейшина Беднар, който казва, че „Писанията са предварително записаният глас на Господ“. Сестра Лиебар продължава: „Когато изучавам конкретен стих от Писанията или съм насочена към такъв, често чувам гласа на Исус Христос, който ме утешава и вдъхновява. Знам, че Исус Христос е жив, това е Неговата Църква и съм уверена, че Той подготвя пътя за всеки от нас“.

„Много сме благодарни за тези прекрасни сестри и тяхната важна служба като съветници в областните организации“ – казва старейшина Масимо де Фео, президент на област Централна Европа. „Те са жени, спазващи завети, със силна вяра в Господ Исус Христос, които ще помагат да наставляват, обучават и благославят мнозина, в това число местните ръководители на Обществото за взаимопомощ, Младите жени и Неделното училище за деца“ – казва в заключение той.

Следват кратки биографии на новопризованите сестри:

AOA_2024_02.jpg
AOA_2024_02.jpg
Джейн и Дарън Бингам от Германия.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Джейн Бингам е родена в Лонгвю, Вашингтон, САЩ и е омъжена за Дарън Бънгам. Имат три деца и живеят в кол Кайзерслаутерн Германия. Сестра Бингам в момента служи като консултант по храмова работа и семейна история, както и като обреден работник в храма Франкфурт Германия. Служила е в президентства на Обществото за взаимопомощ и Младите жени в район и кол, както и като президент на Неделното училище за деца в район. Има бакалавърска степен по немски език и история, както и магистърска степен по чуждоезиково обучение. Работи като учител по немски език и социални науки в училището за членове на семейства на служители на Министерството на отбраната.

AOA_2024_03.jpg
AOA_2024_03.jpg
Лаура Ечари и Марсело Саул де Барос от Испания.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Лаура Ечари е родена в Памплона, Испания и е омъжена за Марсело Саул де Барос. Те живеят в кол Витория Испания. Сестра Ечари в момента служи като президент на Обществото за взаимопомощ в район, както и като храмов работник. Отслужила е пълновременна мисия на Храмовия площад в Солт Лейк Сити, а също така е служила като учител в Неделното училище и програмата „Семинар и институт“, в президентства на Младите жени, като специалист по благосъстояние и разчитане на собствените сили, а също и като президент на Младите жени в район. Завършила е висше образование със специалностите психопедагогика, социална интеграция, образование и музика и работи като когнитивен обучаващ на ученици с дефицит на вниманието и дислексия.

AOA_2024_04.jpeg
AOA_2024_04.jpeg
Сибел Франсоа и Луи-Мари Лиебар от Франция.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Сибел Франсоа Лиебар е родена в Анже, Франция и е омъжена за Луи-Мари Лиебар. Те живеят в кол Париж Юг и имат четири деца. Когато получава призованието си, тя служи като втори съветник в президентството на Младите жени в кол. Служила е и като президент на Младите жени, съветник в Обществото за взаимопомощ и Неделното училище за деца, както и като учител в програмата „Семинар и институт“. Преди да се посвети на отглеждането и образоването на децата си, сестра Лиебар получава образование и работи като консерватор–реставратор на древен текстил в музея на модата в Пале Галиера, Париж.

AOA_2024_05.jpg
AOA_2024_05.jpg
Елеонора и Кристофър Саутуик от Унгария.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Елеонора Саутуик е родена в Унгария и е омъжена за Кристофър Саутуик. Те живеят в кол Будапеща Унгария и имат трима синове. Сестра Саутуик неотдавна служи като президент на Обществото за взаимопомощ в окръг, а преди това като учител в Обществото за взаимопомощ, както и като учител и съветник в Неделното училище за деца. Работи като преводач за Църквата в преводаческия офис в Унгария.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.