Съобщения за медиите

RootsTech и ден за семейни открития

„Помнете“ е темата на RootsTech 2024, тридневна световна онлайн конференция за отбелязване на нашите близки, която ще се проведе в Солт Лейк Сити от 29 февруари до 2 март.

Конференцията RootsTech, която се провежда всяка година от FamilySearch International и се подкрепя от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, е най-голямото събитие за семейна история в света. Тя се провежда присъствено в Salt Palace Convention Center в Солт Лейк Сити в допълнение към нейната онлайн версия.

RootsTech24_01.jpegDownload Photo

Очаква се милиони да се включат присъствено и виртуално, за да гледат вдъхновяващи обръщения от основни говорители, образователни занятия, иновативни технологии, а също и да развият способности, които да им помагат да запомнят и отбелязват своите близки, своя живот, своите приключения и спомени.

„Естествено за човека е да си спомня важните моменти в живота и хората, които са оказали влияние – казва Джен Алън, директор на събитията във FamilySearch. – RootsTech 2024 ще ни помогне не само да си спомним хората и преживяванията, но и да си помислим как желаем да си спомнят за нас в бъдеще“.

Ян-Фридрих Хадзик, член, който живее в Германия, казва: „Преди три години за пръв път посетих онлайн конференцията RootsTech. Беше толкова лесно да се включа от вкъщи и беше невероятно да видя стотици фенове на семейната история, които са се събрали, за да се учат, да се смеят и да общуват. Беше фантастично да видя огромна сцена, на която бяха представени съвременни технологии, както и знаменитости, които говореха за своята семейна история. Наистина, както казва президент Нелсън, това е сила за мир и любов. Оттогава не съм пропускал RootsTech“.

Ден за семейни открития

Ден за семейни открития е еднодневно събитие, предвидено конкретно за светии от последните дни в последния ден на RootsTech, 2 март, от 9:00 до 15:00 ч. (стандартно планинско време). В него е включен досега непоказван видеоклип с покойния президент М. Ръсел Балард от Кворума на дванадесетте апостоли, записан преди смъртта му. В него президент Балард разказва за брака си и за личните си моменти на семейни открития. Можете да гледате видеоклипа онлайн на RootsTech.org, FamilySearch в YouTube, Gospel Stream, Broadcasts.ChurchofJesusChrist.org и Gospel Library в 20:30 ч. (GMT) и 21:30 ч. (CET).

Езици и варианти за гледане

Материалите от RootsTech и деня за семейни открития ще бъдат налични на английски, испански, португалски, френски, италиански, немски, японски, корейски, кантонски, мандарин, камбоджански, нидерландски, фиджийски, унгарски, индонезийски, монголски, норвежки, самоански, тайски, тонгански, виетнамски и тагалог. Материали от деня за семейни открития ще бъде наличен и на руски език.

Освен на сайта RootsTech.org, можете да гледате видеоклипове онлайн на вдъхновяващия канал на Църквата в YouTube и в приложението Gospel Stream на английски, испански, португалски и френски (изтеглете приложението от следните линкове: Apple Mobile, Apple TV, Google Play, Google TV, Roku и Amazon Fire Devices).

Как да се регистрирате

Регистрацията за трите дни на RootsTech все още е отворена на RootsTech.org. Графикът на занятията е наличен и онлайн.

Безплатното онлайн събитие включва:

  • Над 200 нови и избираеми видеоклипа и занятия на повече от 20 езика
  • Презентации на главната сцена и основни говорители
  • Поддръжка чрез чат и онлайн консултации за проучване
  • Свързване с братовчеди чрез използването на функцията Relatives at RootsTech и съобщения
  • Виртуална зала на партньори

Основни говорители

Сред знаменитите говорители са комикът Хенри Чо, Лин М. Джаксън (потомка на Дред и Хариет Скот), както и Нанси Боровик, световно известен експерт–фотограф на Sony.

За повече информация относно RootsTech 2024, включително основните говорители, посетете RootsTech.org.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.