991-president-nelson.jpg
Съобщения за медиите

99+1: Президент Нелсън кани всички да споделят дара на любовта за 100-тния му рожден ден

Президент Нелсън моли хората да „разпространяват любовта на Исус Христос“, като всеки помогне на един човек в нужда

С наближаването на 100-тния му рожден ден (9 септември 2024), президент Ръсел М. Нелсън подчертава откъс в Писанията, където Исус Христос използва числото 100, за да преподаде урок за службата и любовта.

В притчата за изгубената овца (Матей 18 и Лука 15) Исус учи, че следва да помагаме на хората в нужда така, както един грижовен пастир би се грижил за своите овце, дори и само за една, която се е изгубила, от стадо от 100. Посочвайки този пример, президент Нелсън предлага начин, по който хората могат да помогнат за отбелязването на 100-тния му рожден ден, като всеки помогне на един човек в нужда.

991_02.pngDownload Photo

В послание, публикувано в каналите на социалните мрежи 100 дни преди неговия рожден ден на 9 септември, президент Нелсън казва:

„Един духовен дар, който би внесъл светлина в живота ми, би бил всеки от нас да помогне на един човек в живота си, който може да се чувства изгубен или самотен. Каня ви през следващите месеци да помислите с молитва кой от вашите познати може да се чувства обезсърчен? С кого може да е нужно да се помирите или кого може да трябва да помолите за прошка? Има ли име, за което мислите от известно време, въпреки че не знаете точно защо? Ако се обърнете към Господ с тези въпроси, Той ще ви вдъхнови, за да знаете как можете да помогнете и да повдигнете човек, който се нуждае от помощ“.

Президент Нелсън продължава, като казва, че следвайки примера на Спасителя, ние можем да „разпространяваме любовта на Исус Христос по целия свят“.

Вижте публикацията на пророка във Facebook.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.