Съобщения за медиите

100-годишен религиозен ръководител начело на световна конференция

Ръсел М. Нелсън все още активно ръководи световната вяра

Ръсел М. Нелсън, пророк и ръководител на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, отпразнува своята 100-годишнина на 9 септември 2024 г. Той продължава да ръководи световната вяра с енергия и състрадание.

RMNconference_01.jpeg
RMNconference_01.jpeg
100-годишният Ръсел М. Нелсън маха на събралите се в Конферентния център по време на сесия на полугодишната обща конференция на Църквата.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

През юни президент Нелсън направи обръщение в социалните мрежи и покани хората да отбележат рождения му ден, като следват примера на Исус и протягат ръка на „изгубената овца“ в нужда, позовавайки се на едноименната притча от Новия завет. Използвайки хаштаг #99plus1, мнозина споделиха в социалните мрежи преживявания, при които са били в ролята на „изгубената овца“ или са помогнали на някого в тази роля.

RMNconference_02.jpeg
RMNconference_02.jpeg
Ученията на Исус Христос са фокусът на всяка обща конференция, както е изобразено на тази картина от Майкъл Малм.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

На 5-и и 6-и октомври 100-годишният пророк ще сподели послания на надежда, мир и любов по време на общата конференция на Църквата – световно събиране на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Всички са поканени да участват в сесиите на конференцията, които се провеждат в 21 000-местния Център за конференции на Църквата в Солт Лейк Сити, САЩ, и се излъчват на живо на над 70 езика.

На общата конференция с вълнение се очаква възможното обявяване на нови храмове, които ще бъдат построени по целия свят. Под ръководството на президент Нелсън, изграждането на храмове на световната Църква напредва с бързи темпове. Откакто става президент на Църквата на Исус Христос през януари 2018 г., президент Нелсън обявява места за нови храмове на всяка обща конференция.

RMNconference_03.jpeg
RMNconference_03.jpeg
Един от най-новите храмове в Европа, храмът Рим Италия, беше осветен през март 2019 г.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

През този период са обявени няколко нови храма в цяла Европа – в Барселона, Бирмингам, Брюксел, Будапеща, Единбург, Хамбург и Виена. Във време, когато някои църкви затварят вратите си, Църквата на Исус Христос добавя свещени сгради, за да посреща нуждите на верните последователи навсякъде.

RMNconference_04.jpeg
RMNconference_04.jpeg
Храмът Берн Швейцария е първият в Европа, първоначално осветен през септември 1955 г.© 2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Към президент Нелсън ще се присъединят и други мъже и жени ръководители на Църквата, които ще говорят в петте сесии на общата конференция. Музиката за повечето сесии ще бъде осигурена от световноизвестния Хор на Табернакъла при Храмовия площад.

Как да гледате общата конференция

Всички сесии на конференцията ще бъдат излъчвани на живо на broadcasts.ChurchofJesusChrist.org на над 70 езика. Те могат също да бъдат гледани на църковния YouTube канал на общата конференция и по други телевизионни, сателитни и цифрови канали.

След излъчването, посланията ще бъдат налични за гледане по всяко време в църковния YouTube канал на общата конференция и в други дигитални канали на Църквата, както и в църковните списания.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.