Съобщения за медиите

„Свидетели за Рождество Христово – символи за Христос“ – концерт в Европа за отбелязване на раждането на Христос

Дванадесет изпълнителни от Европа участват в годишен концерт, който ще бъде излъчен в 18 ч. централно европейско време на 11 декември 2022 г.

„Свидетели за Рождество Христово – символи за Христос“ – едночасов музикален коледен концерт, включващ деcет изпълнения от популярни европейски изпълнители, ще бъде излъчен от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни из цяла Европа в 18 ч. централно европейско време, на 11 декември 2022 г. Представянето ще бъде съсредоточено върху традиционни коледни символи като звездата, елхи, звънци, подаръци и т.н. и как са свързани с Христос.

Старейшина Масимо Де Фео, ръководител на вярата в област Централна Европа, казва: „Каним всички да се насладят на този прекрасен коледен концерт и да го споделят със своите семейства, приятели и съседи.  Ще бъде забавен, ще донесе радост в сърцата и ще приповдигне духа.  Нежно ще ни напомни, че символите на Рождество ни насочват към любовта, милосърдието и мира, а също и към основния източник на тези добродетели – Господ Исус Христос“.

Записан в музея Чарлз Дикенс в Лондон и римския амфитеатър в Мерида, Испания, концертът включва музика от различни жанрове от дванадесет европейски изпълнители: Рут Лоренцо (Испания), братята Хърий (Швеция), Саломе Моана (Швейцария), Наура (Испания), Игор и Весна Групман (Украйна), Алекс Шарп (Ирландия), Джак и Марта Тиндейл (Великобритания и Испания), Волфганг и Констанца Гебауер (Германия).  Водеща е Савана Стивънсън (Великобритания). 

Всички изпълнителни доброволно и безплатно са посветили времето и талантите си на продукцията, както и десетте участника от групата заедно с тях. Старейшина Ханс Т. Бум, президент на област Северна Европа на Църквата, казва: „Този уникален концерт е дар от любов и от сърце от всички участници към цяла Европа. Мисля, че зрителите ще усетят това“.

Програмата е записана на английски и ще бъде налична на 31 езика или с озвучаване, или със субтитри, включително: албански, арменски, български, хърватски, чешки, датски, нидерландски, естонски, френски, фински, немски, гръцки, грузински, унгарски, исландски, испански, италиански, малтийски, сръбски, македонски, норвежки, полски, португалски, румънски, словашки, словенски, шведски, турски, латвийски, литовски и украински.

Бум добавя: „Това е втората година, през която Църквата на Исус Христос в Европа продуцира прекрасен коледен концерт, но това, че в програмата участват талантливи изпълнители само от Европа, е важно за нас, защото това са наши съседи и приятели, които споделят своите таланти и вяра с нас“.

Формат на концерта и как може да бъде гледан

Концертът е записан на английски и ще бъде излъчен на 31 езика. Ще е на разположение чрез официалните канали на Църквата, включително: OsveteteSveta.org, страницата на страните от областта, в YouTube и Facebook от 18 ч. централно европейско време на 11 декември 2022 г., неделя, до средата на януари 2023 г.

Заедно с програмата, на OsveteteSveta.org ще има дейности за деца и техните семейства.

Допълнителни материали, включително коледен календар за служба, плакати, картички за раздаване и промоционални видеа скоро ще бъдат налични на OsveteteSveta.org.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.