Съобщения за медиите

Църквата на Исус Христос изпраща храна, палатки, медицински консумативи и друга помощ на Турция и Сирия

Помощ за пострадалите от земетресението на обща стойност за повече от 5 милиона щатски долара

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни продължава да изпраща помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия с помощта на няколко световни организации.

След земетресенията на 6 февруари, помощта, предоставена от Църквата, възлиза на повече от 5 милиона щатски долара.

„Загубите и страданието, причинени от тези земетресения, са потресаващи – каза председателстващият епископ на Църквата Жералд Косе. – Сърцата и молитвите ни наистина са отправени към нашите братя и сестри в Турция и Сирия. Дълбоко благодарни сме, че ние като Църква имаме средствата да им помогнем сега и в дългото им пътуване към възстановяването“.

Областният офис на Църквата изпраща 40 големи палатки (всяка от които може да побере 20 души) за Турция, заедно с големи количества от дрехи за мъже, жени и деца.

„Прекрасно е, когато членове на обществото от различни религии работят заедно, за да осигурят помощ“ – споделя Абдула Кая, член на Консултативния съвет за чужденци във Франкфурт.

Турското консулство във Франкфурт създаде събирателен пункт, за да осигури надеждна доставка на дарения от Германия за пострадалите от земетресението.

Друга подкрепа на Църквата за Турция се предоставя чрез организации като Project HOPE (проект НАДЕЖДА) и Adventist Development and Relief Agency (благотворителна фондация на Адвентната църква с цел развитие и подпомагане) (ADRA). Помощите включват храна, вода, подслон, здравни клиники, печки, палта, медицински консумативи, хигиенни пакети, одеяла, бебешки продукти и генератори.

В Сирия Църквата подкрепя работата на организации като MedGlobal, Mercy Corps (глобална неправителствена организация за хуманитарна помощ), The International Medical Corps (Международен медицински корпус) и Rahma Worldwide. Това включва медицински грижи за десетки хиляди хора, както и храна, вода, подслон, одеяла, гориво, хигиенни комплекти, бебешки продукти и санитарни услуги.

„Това участие е проява на нашата отдаденост към двете велики заповеди. Ние показваме любовта си към Бог, като предоставяме помощ на Неговите чеда, независимо от тяхното местоположение или произход – казва Блейн Р. Максфийлд, управляващ директор на Църковните служби за благосъстояние и разчитане на собствените сили. – Трудно е да изкажем изключителната ни благодарност към прекрасните помощни организации, които работят заедно с нас, за да направят това участие възможно, или към членовете и приятелите на Църквата, които даряват толкова щедро в тези времена на голяма нужда“.

Хуманитарни служби на Църквата на Исус Христос

Хуманитарни служби на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни облекчават страданието, насърчават разчитането на собствените сили и предоставят възможности за служба. Те следват съвета на Исус Христос да нахранят гладните, да напоят жадните, да приемат странниците, да облекат голите и да посетят болните и страдащите.

Хуманитарната дейност на Църквата е възможна благодарение на щедрите дарения и доброволната работа на светиите от последните дни и приятелите на Църквата. Повече от 6 милиона часа труд се полагат всяка година от доброволци в подкрепа на инициативи за благосъстояние.

Църквата спонсорира проекти за подпомагане и развитие в повече от 180 страни и територии и предоставя помощ без оглед на раса, религиозна принадлежност или националност. Помощта се основава на основните принципи на лична отговорност, подкрепа от общността, разчитане на собствените сили и устойчивост.

Проектите в Турция и Сирия се финансират частично от LDS Charities Australia.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.