Съобщения за медиите

Старейшина Патрик Кийрън е призован в Кворума на дванадесетте апостоли

Старейшина Патрик Кийрън е най-новият член на Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Той бе призован на 7 декември 2023 г., четвъртък, и бе ръкоположен по-късно същия ден от президент Ръсел М. Нелсън и другите членове на Първото президентство и Кворума на дванадесетте апостоли.


 

Elder-KearonDownload Photo

„Призованието за служба в святото апостолство е да се свидетелства на света за божествеността на Господ Исус Христос“ – казва президент Ръсел М. Нелсън, когато бива призован да служи на тази позиция през 1984 г.

В допълнение към основната им отговорност да бъдат специални свидетели за името на Христос по целия свят, тези апостоли имат значителни административни отговорности относно надзора на функционирането и развитието на една световна Църква. Те служат под ръководството на Първото президентство, което включва президента на Църквата и двама съветници.

Старейшина Кийрън, който служи като старши президент в президентството на седемдесетте от август 2020 г., запълва мястото, възникнало след смъртта на президент М. Ръсел Балард, който почина на 12 ноември 2023 г., неделя. Старейшина Кийрън, който е с британски и ирландски произход, е висш служител седемдесетник от 3 април 2010 г.

„Това свещено призование е много плашещо и смиряващо за мен – казва старейшина Кийрън. – Ще трябва да положа цялото си упование на Спасителя, докато се стремя да стана това, от което Той се нуждае да бъда, и да споделям моето свидетелство за Неговата обич и светлина. Изобилието и благодатта на Исус Христос са донесли огромна радост в живота ми, както и са били изцелителен мехлем в моменти на изпитания. Обичам Го. Ще се стремя да Му служа възможно най-добре.“

Старейшина Кийрън, който е на 62 г., е израснал във Великобритания и Средния Изток, където баща му е работил в отбранителната индустрия. На десетгодишна възраст той учи в пансион в Англия, докато родителите му остават в Саудитска Арабия. Значителното изпитание, което представлява тази раздяла, насърчава в него трайни прозрения и чувствителност, които са типични за неговото служение.

„Разбира се, по толкова много начини всички ние сме далеч от дома – веднъж казва старейшина Кийрън пред студенти в Университета Бригъм Йънг. – Метафората тук с нашия вечен дом е ясна. (…) Нашият Вечен Отец не е допуснал никой от нас да напусне дома, да напусне Неговото присъствие, без възможността да има достъп до Неговата обич и Неговото напътствие през всеки един ден от живота ни.“

От навършване на пълнолетие, старейшина Кийрън живее и работи в Обединеното кралство, Саудитска Арабия и САЩ в различни индустрии, включително като собственик на консултантска фирма за комуникации.

Старейшина Кийрън за пръв път разбира за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, когато живее в Калифорния при семейство светии от последните дни. Той казва, че те „водели радостен живот, основаващ се на служба към другите“. Няколко години по-късно той среща мисионерите на улицата в Лондон и в крайна сметка бива кръстен на Бъдни вечер 1987 г.

Две години след кръщението си старейшина Кийрън се запознава с Дженифър Хълми, студентка в Университета Бригъм Йънг в Прово. По това време тя е в Лондон за шестмесечна учебна програма от университета си. Двамата сключват брак в храма Оуклънд Калифорния през 1991 г. и живеят в Англия 19 години преди да се преместят в Юта, когато той бива призован за висш ръководител седемдесетник. Те имат четири деца: Шон (починал като бебе), Елизабет, Сузана и Ема.

Преди да бъде призован като висш ръководител седемдесетник, старейшина Кийрън е служил в Църквата като областен седемдесетник, президент на кол и президент на клон.

Старейшина Кийрън ще бъде подкрепен по време на общата конференция през април 2024 г.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.