WFP2023_01_231213_v1.jpeg
Съобщения за медиите

Световната програма по прехраната и Църквата на Исус Христос благославят живота на много хора

През изминалата година Световната програма по прехраната предостави животоспасяваща храна на 1,6 милиона души в девет държави. Това се дължи отчасти на дарението от 32 милиона щатски долара, направено миналата година от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни.

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Световната програма по прехраната САЩ (@wfpusa)

Днес рекорден брой от 345 милиона души са изправени пред остра продоволствена несигурност, а 50 милиона са на ръба на измиране от глад. Световната програма по прехраната използва средствата, предоставени от Църквата, за да осигури храна и друга жизненоважна помощ за най-уязвимите хора, включително майки и малки деца, в девет държави: Афганистан, Демократична Република Конго, Етиопия, Хаити, Кения, Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен.

Сътрудничеството на Църквата със Световната програма по прехраната започва през 2014 г. Бившият изпълнителен директор на Световната програма по прехраната Дейвид Бийзли се запознава с дейности на Църквата по благосъстоянието в Солт Лейк Сити през 2019 г. Двете организации работят заедно, за да запълнят нуждата от хранителни продукти по време на пандемията от COVID-19.

След дарението, направено миналата година, президентът и главен изпълнителен директор на Световната програма по прехраната за САЩ Барън Сегар споделя: „В този момент на безпрецедентна глобална нужда сме благодарни за трансформиращото дарение на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Подкрепата от страна на частния сектор е изключително важна за нашата мисия, тъй като дава възможност на Световната програма по прехраната да разшири обхвата на продоволствена помощ, която да осигури на семействата стабилност и утеха в тези трудни времена. Уверен съм, че дарението на Църквата ще вдъхнови и други да се присъединят към нашето движение, за да сложим край на глада по света“.

За Световната програма по прехраната

Световната програма по прехраната на Обединените нации е най-голямата хуманитарна организация в света, която спасява животи в критични ситуации и осигурява продоволствена помощ, за да се изгради път към мир, стабилност и просперитет за хората, които се възстановяват от конфликти, бедствия, както и от влиянието на промяната в климата.

Световната програма по прехраната САЩ, организация със седалище във Вашингтон, гордо подкрепя мисията на Световната програма по прехраната на Обединените нации, като активизира американските политици, бизнес и частни лица да подкрепят глобалното движение, за да се сложи край на глада. Нашето ръководство и подкрепа помагат за укрепването на трайното американско наследство за изхранване на нуждаещи се семейства по света. Научете повече за мисията на Световната програма по прехраната САЩ.

За Хуманитарните служби на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни

В Годишният доклад за 2022 г. на Църквата, свързан с грижата за нуждаещите, се посочва, че усилията на вярващите да полагат грижи за хората в нужда включват разходи, възлизащи на повече от 1 милиард щатски долара, 6,3 милиона часа труд на доброволци и 3 692 хуманитарни проекта в 190 страни и територии.

Хуманитарните усилия на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни облекчават страданията, насърчават разчитането на собствените сили и предоставят възможности за служба. Църквата следва напътствията на Исус Христос да храни гладните и да се грижи за нуждаещите се.

Тази хуманитарна помощ е възможна благодарение на щедрите дарения и доброволческата дейност от страна на светиите от последните дни и приятели на Църквата. Църквата оказва подкрепа без оглед на раса, религиозна принадлежност или националност. Помощта е на база на основните принципи за лична отговорност, подкрепа в общността, разчитане на собствените сили и устойчивост.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.