Съобщения за медиите

Светиите от последните дни в Европа се подготвят да гледат общата конференция

Общата конференция е световно събрание на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Два пъти в годината, по време на първата събота и неделя през април и октомври, ръководители на Църквата от цял свят споделят послания, които са съсредоточени върху Исус Христос и Неговото Евангелие. Сред тези, които следят излъчванията на конференцията от Солт Лейк Сити в САЩ на 6–7 април 2024 г., ще има хиляди вярващи от цяла Европа.

<p>Посетителите на конференцията се събират преди неделната сутрешна сесия на общата конференция в Конферентния център на Храмовия площад в Солт Лейк Сити, щата Юта, на 1 октомври 2023 г.</p>
Посетителите на конференцията се събират преди неделната сутрешна сесия на общата конференция в Конферентния център на Храмовия площад в Солт Лейк Сити, щата Юта, на 1 октомври 2023 г.2024 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

„Общата конференция е благословила живота ми, защото винаги има поне една реч, която е точно за мен за конкретна ситуация или изпитание, през което преминавам“ – споделя член на Църквата, който живее в Германия. На последната конференция през октомври 2023 г., президентът на Църквата Ръсел M. Нелсън покани слушателите да „мислят селестиално“ или от гледна точка небесата.

Местен член от Нидерландия споделя: „За мен, да мисля селестиално означава да се доверявам повече на целите и плана на Бог и да имам вяра, че нещата ще се наредят за наше добро. Това също означава да се науча да приемам всичко и да оставя нещата в Неговите ръце. Наистина работих върху това и то ми донесе толкова много вътрешен мир“.

Член от Швейцария добавя: „Сега размишлявам по-често за вечното значение на моите решения и какво наистина има смисъл“. Всички сесии на конференцията ще бъдат излъчени на живо на страницата на ChurchofJesusChrist.org на повече от 70 езика. Те също може да бъдат гледани на канала на общата конференция в YouTube, приложението Gospel Stream, Евангелска библиотека и други канали за радио, телевизия, сателит или дигитални средства.

След излъчването, посланията ще бъдат налични като текст или видео формати на редица канали на повече от 70 езика за гледане и изучаване. Тези канали включват Евангелска библиотека, Медийна библиотека, каналът в YouTube на общата конференция, Gospel Stream и списанията на Църквата.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.