Съобщения за медиите

Президент Джонсън споделя послание за надежда в Централна Европа

„Надявам се да донеса надеждата в Исус Христос на светиите тук в Централна Европа“ – споделя сестра Камил Н. Джонсън, общ президент на Обществото за взаимопомощ в Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, която в рамките на девет дни извършва служение в четири държави от Централна Европа.

Президент Джонсън пътува със съпруга си Дъг, сестра Трейси Й. Браунинг, втори съветник в Общото президентство на Неделното училище за деца и съпруга на сестра Браунинг, Брейди. Ръководителите започнаха своята обиколка от Милано, Италия, в събота, 14 септември 2024 г.

„Част от сърцето ми е в Милано, откакто през 2016 г. синът ми служи като мисионер тук“ – споделя президент Джонсън.

Мисионерите от мисия Италия Милано се срещнаха с висшите служители по време на тяхното посещение.

През последните осем години Църквата на Исус Христос си сътрудничи с организацията Progetto Arca в Италия, които осигуряват помощ под формата на подслон и храна на хора в нужда. Президент Джонсън и сестра Браунинг имаха възможността да се срещнат с ръководителите на организацията в събота.

„Бях впечатлена, че принципите, които те успешно прилагат тук, са принципите на Евангелието на Исус Христос, техните учения, разчитане на собствените сили. И те отговарят на нуждите на всеки поотделно“ – казва президент Джонсън.

В неделя висшите служители извършиха служение на няколко сестри в домовете им в Милано.

„Духът ми винаги се повдига, когато слушам как хората свидетелстват за отдадеността си към Исус Христос и за силата, която намират в Него – сила да устояват на трудностите“ – споделя президент Джонсън.

Сестри от Обществото за взаимопомощ се събраха в неделя вечерта в сградата за събрания в Милано за събитие, излъчено на територията на цялата страна.

Президент Джонсън и сестра Браунинг ще посетят също Прага, Чехия; Будапеща, Унгария и Загреб, Хърватия. Те ще извършат служение в тези страни за първи път.

„Очаквам с нетърпение да прегърна тези добри сестри и светии по време на посещението ни на тези места и се надявам да отнеса до всяка една от тях обичта на нашия Спасител Исус Христос“ – завършва президент Джонсън.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.