Съобщения за медиите

Обявено е местоположението на храма Осло Норвегия

Верните членове на Църквата на Исус Христос смятат храмовете за дом на Господ и за най-светите места за поклонение на земята.

Първото президентство на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни публикува местоположението на храма Осло Норвегия, който беше обявен през април 2021 г. Храмът ще бъде построен върху площ от 32 дка, разположени между пътищата Смесвинген и Равънсборгвайeн във Валста, Норвегия. Плановете предвиждат построяване на едноетажен храм с площ приблизително 1000 кв.м., с включени сгради за посрещане и настаняване на посетители.

Храмът Осло Норвегия ще бъде първият в страната и четвърти в Скандинавия. В момента светиите от последните дни от Норвегия трябва да пътуват до храмовете в Копенхаген, Дания или Стокхолм, Швеция.

Първите мисионери от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни пристигат в Норвегия през 50-те години на 19-и век. Хиляди норвежци се присъединяват към Църквата през следващите няколко години, като приблизително половината от тях имигрират в Съединените щати. Днес Норвегия е дом на около 4 500 светии от последните дни.

Подробните планове за архитектурата на храма все още се разработват. Повече информация, включително визуализация на външния вид, ще бъдат публикувани по-късно. Датата за първа копка ще бъде обявена в бъдеще. В следващите месеци се очаква ръководителите на проекта да започнат да работят с представителите на града по предварителните планове за храма и по подаването на публичните документи.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.