Съобщения за медиите

Нов великденски концерт „Изкупителят“ разкрива живота и служението на Христос чрез свещена музика и вдъхновени произведения на изкуството

Концертът ще бъде излъчен на 26 март и ще е на разположение до средата на април

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни в Европа представя нов великденски концерт, който разкрива живота и служението на нашия Спасител Исус Христос и който ще бъде излъчен на 26 март 2023 г. Програмата „Изкупителят“ включва музика от едноименния албум на Джени Оукс Бейкър и е заснета наскоро с участието на нея и младежки оркестър и хор в Гошен, Юта. На същото място преди години са заснети и екранизациите по Библията.

Старейшина Ханс Т. Буум, ръководител на вярата в област Северна Европа, казва: „За пръв път Църквата в Европа представя концерт специално за Великден. Съчетаването на прекрасна музика, въздействащи изображения и произведения на изкуството от световно известни европейски творци внася допълнителен смисъл на този специален празник. Надяваме се, че членовете и приятелите на Църквата ще се почувстват вдъхновени от гледането на концерта и ще изпитат по-силно желание да следват Исус Христос и да имат положително влияние в света“.

Преди всяко музикално изпълнение ще бъде представяно известно съсредоточено върху Христос произведение на изкуството от европейски творец. Ще бъдат включени шедьоври от Леонардо да Винчи, Карл Блох, Ангелика Кауфман, Хайнрих Хофман, Франсиско де Сурбаран, Бертел Торвалдсен, Саймън Дюи и други. Водещ на програмата е шведският артист Луис Хъри в замъка Фредериксборг в Дания, където се намира известната галерия Карл Блох. Той и братята му спечелиха състезанието Евровизия през 1984 г.

Размишлявайки относно концерта, Луис Хъри споменава, че вярва, че всяко добро и добродетелно нещо ни насочва към Христос. Той казва в заключение: „Понякога имаме нужда от напомняне. Този великденски концерт е едно такова напомняне. Наистина беше чест за мен да бъда част от тази продукция и да представям изразяващи благоговение произведения на изкуството, които ни напомнят какво означава нашият Господ и Спасител за нас и ни помагат да се съсредоточаваме върху Неговата изцелителна сила.

Джени Оукс Бейкър казва, че тя също се чувства изключително благословена да бъде част от тази продукция за Спасителя Исус Христос. „Толкова съм благодарна, че успях да изпълня тази вдъхновена музика, композирана и по аранжимент на Кърт Бестор, като съпровод на сцени, отразяващи живота на Спасителя. Надявам се, че тази продукция помага на всички да усещат Духа и ги доближава до Исус Христос“.

Формат на концерта и как да го гледате

Концертът е заснет на английски и ще бъде представен на 31 езика. Ще бъде достъпен на уебсайтовете на местните страници на Църквата, YouTube и Facebook от 18 ч. централно европейско време на 26 март 2023 г., неделя, до средата на април 2023 г.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.