Съобщения за медиите

Нови ръководители на мисия започват назначенията си из цяла Европа

14 двойки започнаха тригодишната си служба на 1 юли 2023 г.

Първото президентство на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни призова нови президенти и техните съпруги на мисия за 14 мисии в Европа. Новите двойки ръководители започнаха службата си на 1 юли. Техните имена, назначения и кратки биографии са изредени по-долу.

New Mission Leaders 01
New Mission Leaders 01
Локациите и броят на новите президенти на мисия и техните спътници за 134 мисии по целия свят, които започнаха тригодишната си служба на 1 юли 2023 г. Карта, предоставена от Church News.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Адриатическа северна мисия

New Mission Leaders 02
New Mission Leaders 02
Браян Е. Кордри и Анджелика Кордри, ръководители на Адриатическа северна мисия.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Браян Е. Кордри, 51 г. и Анджелика Кордри, четири деца, район Франкфурт 2 (английски), кол Франкфурт Германия: Адриатическа северна мисия, след президент Кевин Ч. Фийлд и сестра Даяна М. Фийлд. Брат Кордри е служил като учител в Неделното училище, президент на кол, висш съветник, епископ, съветник в епископство, ръководител на мисионерската работа в район, учител в Семинара, храмов работник и мисионер в мисия Австрия Виена. Роден е в Гейтсвил, Тексас, в семейството на Алън Л. Кордри-мл. и Катрин Елизабет Кордри.

Сестра Кордри е служила като учител в Неделното училище, президент на Младите жени в кол, президент на Неделното училище в кол, секретар в Обществото за взаимопомощ в кол, президент на Обществото за взаимопомощ в район, президент на Неделното училище за деца в район, храмов работник и мисионерка в мисия Германия Хамбург. Родена е в Мюнхен, Германия, в семейството на Йохан Фридрих Лаур и Габриеле Мария Лаур.

Мисия Албания Тирана

New Mission Leaders 03
New Mission Leaders 03
Майкъл Аурас и Йоханна Аурас, ръководители на мисия Албания Тирана.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Майкъл Аурас, 48 г. и Йоханна Аурас, шест деца, район Ландсхут, кол Мюнхен Германия: мисия Албания Тирана след президент Пол Р. Бърдън и сестра Елси Ч. Бърдън. Брат Аурас е служил като президент на Кворума на старейшините, президент на кол, съветник в президентството на Младите мъже в кол, президент на клон, съветник в президентството на клон, учител в Неделното училище, учител в Семинара, ръководител на мисионерската работа в район, храмов работник и директор на сесия на конференцията За укрепването на младежите. Роден е в Ерланген, Германия, в семейството на Петер Аурас и Елвира Аурас.

Йоханна Аурас е служила като президент на Младите жени в район, съветник в президентството на Младите жени в кол, президент в Неделното училище за деца в район, президент на Младите жени в район, президент на Обществото за взаимопомощ в клон, съветник в Неделното училище за деца в район, съветник в президентството Младите жени в район, съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в клон, ръководител на дейностите в Неделното училище за деца, учител в Семинара и директор на сесия на конференцията За укрепването на младежите. Родена е в Ландсхут, Германия, в семейството на Фридрих Райзингер и Ангелика Райзингер.

Алпийска немскоговоряща мисия

New Mission Leaders 04
New Mission Leaders 04
Мартин У. Бейтс и Донна Бейтс, ръководители на Алпийска немскоговоряща мисия.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Мартин У. Бейтс, 55 г. и Донна Бейтс, осем деца, район Йейл, кол Солт Лейк Боневил: Алпийска немскоговоряща мисия, след президент Скот М. Наатйес и сестра Джоди Т. Наатйес. Брат Бейтс е служил като инструктор в Кворума на старейшините, ръководител на мисионерската работа в район, епископ, президент на Кворума на старейшините, президент на Младите мъже в район, президент на Неделното училище в район, учител в Неделното училище, учител в Неделното училище за деца, скаутмастър и мисионер в мисия Германия Франкфурт. Роден е в Солт Лейк Сити, в семейството на Дъглас Фетцър Бейтс и Ева-Мария Уинтър Бейтс.

Сестра Бейтс е служила като учител в Обществото за взаимопомощ, мисионер в район, съветник в президентството на Младите жени в кол, президент на Младите жени в район, президент на Неделното училище за деца в район, учител в Неделното училище, скаутски ръководител на 11-годишните и музикален ръководител в Неделното училище за деца. Родена е в Дъ Дейлс, Орегон, в семейството на Далас Джордж Греъм и Шерън Лин Греъм.

Мисия България/Гърция

New Mission Leaders 05
New Mission Leaders 05
Дейвид А. Нелсън и Емили Ууд Нелсън, ръководители на мисия България/Гърция.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Дейвид A. Нелсън, 54 г. и Емили Ууд Нелсън, четири деца, район Слейт Кениън 10, кол Прово Юта: мисия България/Гърция, след президент Самуел М. Т. Коивисто и сестра Анна-Мария Коивисто. Брат Нелсън е служил като висш съветник, президент на Младите мъже в кол, епископ, президент на Кворума на старейшините, президент на Неделното училище в район, изпълнителен секретар в район, скаутмастър и мисионер в Гърция в мисия Австрия Виена Изток. Роден е в Покатело, Айдахо, в семейството на Лоуъл Алън Нелсън и Рита Рей Евънс Нелсън.

Сестра Нелсън е служила като съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в район, съветник в президентството на Младите жени в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в район, координатор на състрадателната служба в Обществото за взаимопомощ в район, учител в Обществото за взаимопомощ, ръководител на дните за дейности, учител в Неделното училище за деца и мисионер в район. Родена е в Солт Лейк Сити, в семейството на Уолтър Рекс Ууд и Карън Едуърдс Ууд.

Мисия Франция Париж

New Mission Leaders 06
New Mission Leaders 06
Райън Р. Мънс и Хедър А. Мънс, ръководители на мисия Франция Париж.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Райън Р. Мънс, 49 г. и Хедър А. Мънс, шест деца, район Наркуси, кол Сейнт Клауд Флорида: мисия Франция Париж, след президент Ч. Майкъл Хенсън и сестра Джийни Хенсън. Брат Мънс е служил като съветник в президентство на мисия, президент на кол, висш съветник, съветник в епископство, президент на Кворума на старейшините, президент на Младите мъже в район и мисионер в мисия в Швейцария Женева. Роден е в Уинтър Парк, Флорида, в семейството на Рание Фарел Мънс и Ейприл Джо Касъл Мънс.

Сестра Мънс е служила като съветник в президентството на Младите жени в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в кол, съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в район, музикален ръководител в Неделното училище за деца, учител в Неделното училище за деца и ръководител на ясла. Родена е в Прово, Юта, в семейството на Пол Флек Хинце и Патриша Ан Портър Хинце.

Мисия Германия Франкфурт

New Mission Leaders 07
New Mission Leaders 07
Дъглас П. Кропър и Лин Дж. Кропър, мисия Германия Франкфурт.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Дъглас П. Кропър, 63 г. и Лин Дж. Кропър, четири деца, район Ривър Бенд, кол Девънпорт Айова: мисия Германия Франкфурт, след президент Дан Дж. Хамън и сестра Деби Дж. Хамън. Брат Кропър е служил като учител Евангелски учения, президент на кол, висш съветник, изпълнителен секретар на кол, епископ, съветник в епископство, президент на Младите мъже в район и мисионер в мисия Германия Хамбург. Роден е в Солт Лейк Сити в семейството на Пол Кент Кропър и Дион Е. Кропър.

Сестра Кропър е служила като учител в Института, консултант по храмова работа и семейна история в район, президент на Младите жени в район, президент на Неделното училище за деца в район, съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в район, директор на лагера на Младите жени в район, учител в Семинара и регионален директор връзки с обществеността. Родена е в Солт Лейк Сити в семейството на Лойд Алфред Гортън и Милдрид Джоан Гортън.

Мисия Унгария Будапеща

New Mission Leaders 08
New Mission Leaders 08
Чет Дж. Уол и Кристи Уол, ръководители на мисия Унгария Будапеща.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Чет Дж. Уол, 46 г. и Кристи Уол, четири деца, район Стоун Клиф, кол Сейнт Джордж Юта Булдър Ридж: мисия Унгария Будапеща, след президент Джъстин Ч. Ръкър и сестра Лори Ръкър. Брат Уол е служил като съветник в президентството на кол, чиновник в кол, епископ, президент на Кворума на старейшините, президент на Младите мъже в район, съветник в президентството на Младите мъже в район, съветник за Младите мъже, учител в Неделното училище и мисионер в мисия Унгария Будапеща. Роден е в Мъри, Юта, в семейството на Джеймс Клеър Уол и Джоан Клег Уол.

Сестра Уол е служила като президент на Неделното училище за деца в кол, президент на Младите жени в район, президент на Неделното училище за деца в район, учител в Обществото за взаимопомощ и ръководител на къб скаутите. Родена е в Портланд, Орегон, в семейството на Бен Уейн Гарднър и Кати Бийсън Гарднър.

Мисия Полша Варшава

New Mission Leaders 09
New Mission Leaders 09
Грегъри Д. Рони и Кристин Рони, ръководители на мисия Полша Варшава.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Грегъри Д. Рони, 48 г. и Кристин Рони, четири деца, район Тол Сидърс, кол Гейнсвил Вирджиния: мисия Полша Варшава, след президент Дейвид Л. Чандлър и сестра Стейси А. Чандлър. Брат Рони е служил като съветник в президентството на кол, директор на младежките конференции в кол, епископ, президент на клон, президент на Кворума на старейшините, президент на Младите мъже в район, учител в Семинара и мисионер в мисия Полша Варшава. Отгледан е в Нюпорт Бийч Калифорния от родителите си Ардън Енсли Рони и Карълин Бетърс Рони.

Сестра Рони е служила като съветник за Младите жени, председател на младежка конференция в кол, помощник директор на лагер на Младите жени в район, учител в Обществото за взаимопомощ, учител в Евангелски принципи, учител в Неделното училище, учител в Неделното училище, ръководител в яслата, председател за музиката в район, ръководител на дните за дейности. Отгледана е в Мишън Виехо, Калифорния, от родителите си Джон Сивърт Холмгрен и Мики Бърдън Холмгрен.

Мисия Румъния Букурещ (нова)

New Mission Leaders 10
New Mission Leaders 10
Джефри Р. Фаулър и Роузана Ч. Фаулър, ръководители на мисия Румъния Букурещ.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Джефри Р. Фаулър, 47 г. и Роузана Ч. Фаулър, пет деца, район Оукли 1, кол Ентиок Калифорния: новата мисия Румъния Букурещ. Брат Фаулър е служил като съветник в президентство на кол, висш съветник, епископ, съветник в епископство, скаутмастър и мисионер в мисия Румъния Букурещ. Роден е в Сиатъл, Вашингтон, в семейството на Денис Лий Фаулър и Катрин Ан Фаулър.

Сестра Фаулър е служила като съветник в президентството на Неделното училище за деца в район, консултант по храмова работа и семейна история, президент на Неделното училище за деца в район, съветник в президентството на Младите жени в район, съветник на Младите жени, пианист в Неделното училище за деца, ръководител на дните за дейности и учител в Семинара. Родена е в Харбър Сити, Калифорния, в семейството на Уилям Робърт Кроусдейл-ст. И Уоглинд Кристин Кроусдейл.

Мисия Испания Барселона

New Mission Leaders 11
New Mission Leaders 11
Франк Хекман и Мария Хекман, ръководители на мисия Испания Барселона.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Франк Хекман, 64 г. и Мария Хекман, седем деца, район Хайделберг 2 (испански), кол Хайделберг Германия: мисия Испания Барселона, след президент Хуан Пабло Вияр и сестра Карола Вияр. Брат Хекман е служил като съветник в президентство на мисия, висш съветник, директор връзки с обществеността, съветник в президентството на Младите мъже в кол, президент на клон, съветник в епископство, ръководител на мисионерската работа в район, учител в Института, учител в Семинара, храмов работник и мисионер в мисия Швейцария Цюрих. Роден е в Хайделберг, Германия, в семейството на Хайнрих Фридрих Хекман и Рут Хекман.

Сестра Хекман е служила като президент на Обществото за взаимопомощ в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в кол, специалист връзки с обществеността, учител в Института, учител в Семинара, мисионерка в район, храмов работник и мисионерка в мисия Испания Барселона. Тя е родена в Кадис, Испания, в семейството на Франциско Марин Миранда и Кристобалина Арагон Санчез.

Балтийска мисия

New Mission Leaders 12
New Mission Leaders 12
Анти Макслахти-Толстошеев и Скаисте Макслахти-Толстошеев, ръководители на Балтийска мисия.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Анти Макслахти-Толстошеев, 46 г. и Скаисте Макслахти-Толстошеев, три деца, клон Шауляй, окръг Вилнюс Литва: Балтийска мисия, след президент Рой Б. Хъф и сестра Джийна Хейуърд Хъф. Брат Макслахти-Толстошеев е служил като съветник в президентството на окръг, президент на клон, съветник по храмова работа и семейна история, съветник за несемейни възрастни в окръг, съветник в президентство на клон, чиновник в клон и мисионер в мисия Русия Москва. Той е роден в Санкт Петербург, Русия, в семейството на Юри и Ирина.

Сестра Макслахти-Толстошеев е служила като директор връзки с обществеността, президент на Обществото за взаимопомощ в клон, учител в Семинара, президент на Младите жени в клон. Тя е родена в Шауляй, Литва, в семейството на Виргиниюс и Ирена.

Мисия Кабо Верде Прая

New Mission Leaders 13
New Mission Leaders 13
Скот Р. Лейбръм и Минди Лейбръм, ръководители на мисия Кабо Верде Прая.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Скот Р. Лейбръм, 56 г. и Минди Лейбръм, четири деца, район Касъл Дей 3, кол Касъл Дей Юта: мисия Кабо Верде Прая, след президент Дейвид Дж. Ундерлай и сестра Даян Ундерлай. Брат Лейбръм е служил като съветник в президентство на кол, изпълнителен секретар в кол, президент на Младите мъже в кол, епископ, съветник в епископство, скаутмастър, ръководител на мисионерската работа в район и мисионер в мисия Бразилия Бразилия. Роден е в Мъри, Юта, в семейството на Рос Никълс Лейбръм и Линда Едмъндс Лейбръм.

Сестра Минди Лейбръм е служила като съветник в Младите жени, представител на За укрепването на младежите, директор на лагер на Младите жени в кол, президент на Младите жени в район, съветник в президентството на Младите жени в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в район, учител в Евангелски учения и мисионер в район. Родена е в Грейнджър, Юта, в семейството на Тед Р. Андерсън и Шърли Ан Андерсън.

Мисия Финландия Хелзинки

New Mission Leaders 14
New Mission Leaders 14
Юха Лехтинен и Улла Лехтинен, ръководители на мисия Финландия Хелзинки.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Юха Лехтинен, 68 г. и Улла Лехтинен, четири деца, район Хелзинки 2, кол Хелзинки Финландия: мисия Хелзинки Финландия, след президент Виле Кервинен и сестра Леена Кервинен. Брат Лехтинен е служил като съветник в президентство на мисия, съветник в президентството на кол, президент на Младите мъже в кол, епископ, съветник в епископство, ръководител на групата на висшите свещеници, мисионер специалист на църковна служба и мисионер в мисия Финландия Хелзинки. Роден е в Иматра, Финландия, в семейството на Еско Мауно Лехтинен и Кирсти Лехтинен.

Сестра Лехтинен е служила като съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в район, историк в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в кол, президент на Обществото за взаимопомош в район, съветник в президентството на Младите жени в район, мисионер специалист на църковна служба и учител в Евангелски учения. Родена е в Турку, Финландия, в семейството на Хейкки Ууситало и Лииса Ууситало.

Мисия Стокхолм Швеция

New Mission Leaders 15
New Mission Leaders 15
Дж. Грегъри Лейк, 61 г. и Лиса Сондърс Лейк, ръководители на мисия Стокхолм Швеция.2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Дж. Грегъри Лейк, 61 г. и Лиса Сондърс Лейк, четири деца, район Констелейшън, кол Гилбърт Аризона Хайланд Уест: мисия Швеция Стокхолм, след президент Робърт Л. Дейвис и сестра Тифани Л. Дейвис. Брат и сестра Лейк са бивши възрастни мисионери в мисия Швеция Стокхолм. Той е служил като епископ, епископ за пълнолетни несемейни младежи, съветник в епископство, висш съветник, президент на Младите мъже в район, ръководител на мисионерската работа в район, учител в Неделното училище, учител в Института, храмов работник и мисионер в мисия Швеция Стокхолм. Той е роден в Солт Лейк Сити в семейството на Джак Смит Лейк и Мари Барлоу Лейк.

Сестра Лейк е служила като съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в район, съветник в президентството на Младите жени в кол, съветник в президентството на Неделното училище за деца в кол, президент на Младите жени в район, президент на Неделното училище за деца в район, съветник в президентството на Обществото за взаимопомощ в район, съветник в президентството на Младите жени в район, съветник в президентството на Неделното училище за деца в район, съветник в Младите жени, ръководител на къб скаути и храмов работник. Родена е в Лоугън, Юта, в семейството на Рийд У. Сондърс и Барбара Кук Сондърс.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.