Съобщения за медиите

Европейски музиканти изпълняват традиционни коледни песни на Рождественски концерт

Концертът е един от основните компоненти на тазгодишната инициатива Осветете света

Специалният празничен концерт „Свидетели за Рождество Христово: коледни песни за Христос“, отбелязващ раждането на Спасителя Исус Христос, е организиран от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни в Европа. В концерта са включени традиционни коледни песни, прекрасно изпълнени в различните стилове на няколко европейски страни. Музиката ни отвежда на пътешествие, което подчертава културното богатство и единство, и отбелязва рождението на Спасителя Исус Христос.

Christmas-Concert-2023-01
Christmas-Concert-2023-01
Участниците в концерта „Свидетели за Рождество Христово", от ляво надясно: Томас Кофод (Дания), Алексис Дефранши (Франция), Сюзън Браунфийлд (Швейцария), Герсон Сантос (Португалия), Джени Оукс Бейкър (САЩ), Алекс Шарп (Ирландия), Наура Соул (Испания), Аня Росо (Дания), Анджела Брауър (Нидерландия), Александра Зан (Полша) и Сергей Борисенко (Полша)2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Аранжиментът на музиката за концерта е от Кърт Бестор, а музикалният координатор е номинираната за Грами Джени Оукс Бейкър. Концертът е записан в историческия Курхаус във Висбаден, като разказвач е родената във Франция Офели Мюние.

Christmas-Concert-2023-02
Christmas-Concert-2023-02
Членовете на хора в изпълнение на концерта „Свидетели за Рождество Христово"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Коледните песни са подбрани от различни страни и се изпълняват от европейски музиканти, които са членове на Църквата. Изпълнителят от Полша Сергей Борисенко казва: „За мен и съпругата ми дните на записването на концерта бяха като бягство от този натоварен свят и потапяне в света на Рождеството на Исус Христос“.

Christmas-Concert-2023-03
Christmas-Concert-2023-03
Музиканти по време на концерта „Свидетели за Рождество Христово"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Наура, изпълнителка от Испания, казва: „Посредством музиката успях да почувствам силната обич, която Небесният Отец изпитва към всички Свои чеда, като обединява толкова много изпълнители от различни места с различни езици, на едно и също място и с едно и също усещане. Този концерт е страхотна възможност да се споделя Евангелието с целия свят и да се покаже, че Бог е готов да благославя чедата Си, където и да са те“.

Christmas-Concert-2023-04
Christmas-Concert-2023-04
Деца, които танцуват по време на концерта „Свидетели за Рождество Христово"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Старейшина Де Фео, президент на област Централна Европа, отправя следната покана: „Каним вас, вашето семейство и вашите приятели да се съберете заедно в дух на приятелство и радост и да „осветите света“, като извисявате гласовете си във възхвала и благодарност за изключителния дар, който представлява раждането на Исус Христос“.

Christmas-Concert-2023-05
Christmas-Concert-2023-05
Някои от участниците по време на изпълнението си в концерта „Свидетели за Рождество Христово"2023 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.
Download Photo

Концертът е вече наличен на официалната страница на Църквата и в YouTube.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.