Съобщения за медиите

Ана Мария Бони Ернандес е призована да представлява Църквата в Организацията на обединените нации.

Сестра Ана Бони е първият член от Европа, призована да представлява Църквата в Комисията относно положението на жените, неправителствена организация в Женева.

Сестра Ана Мария Бони Ернандес беше призована наскоро като новия представител на Църквата в Комисията относно положението на жените, неправителствена организация в Женева, Швейцария. Ана Бони, която е родом от Испания, е първият член на Църквата от Европа, който получава подобно назначение. Тя ще замести сестра Керъл Макконки, която служи на тази позиция в продължение на много години. Сестра Ана Бони ще започне да изпълнява тази нова отговорност веднага.

Сестра Макконки, която е освободена, казва: „Докато служех като представител на програмата Latter-day Saint Charities (Благотворителност на светиите от последните дни) и като вицепрезидент на Комисията относно положението на жените, неправителствена организация, в Женева, аз се наслаждавах на приятното ми общуване със забележителни жени. Те представляват разнообразие от неправителствени организации и се застъпват за физическото, социалното, емоционалното и духовното благополучие на жените и момичетата“.

Комисията относно положението на жените насърчава равенство между половете, както и даването на правомощия и защита на правата на жените и момичетата по целия свят. Комисията относно положението на жените, неправителствена организация в Женева, се състои от около 40 акредитирани неправителствени организации (НПО), които изпълняват ролята на съветници в Икономическият и социален съвет (ИКОСОС) на ООН. Църквата е една от тези организации, предствлявана от Latter-day Saint Charities.

Ана Бони е родена в Мадрид, Испания. Нейните родители, които се присъединяват към Църквата през 1976 г., са едни от пионерите там. Майката на Ана учи и нея, и сестра ѝ Силвия винаги да служат на Господ, независимо от житейските трудности. „Бяхме щедро благословени да имаме Евангелието на Исус Христос още от ранна възраст“ – спомня си Ана. Семейството ѝ се премества в Женева, Щвейцария през лятото на 1982 г.

Ана Бони сключва брак с Мартин Бони, който е от Буенос Айрес, Аржентина, през 1997 г. Те имат четири деца – три момчета и едно момиче. Синът им Луис е починал. Размишлявайки как случилото се се отразява на нея и семейството ѝ, тя споделя: „Това беше едно много специално преживяване, което ни позволи да изпитаме дълбока любов към нашия Небесен Отец, да разберем и усетим как завесата, която разделя смъртността от небесата, изтънява, оставяйки ни така незаличими чувства за цялата вечност“. Най-големият им син Адам е женен, а другите им две деца – Беатрис и Дейвид все още живеят заедно с тях у дома.

Това специално назначение идва като изненада за семейството. „Толкова съм благодарна да чувствам любовта на нашия Спасител Исус Христос и да мога да Му служа с цялата си обич и желание“ – добавя сестра Бони. Тя чувства, че животът ѝ я е подготвил да разбира по-добре новата си отговорност. „Ролята ми на съпруга и майка винаги е била и винаги ще бъде тази, която ме е учила най-много за съвършената и дълбока любов, която Небесният Отец изпитва към всяко от Неговите чеда“ – завършва тя.

Раян Коук, който отговаря за участието на Обединените нации в лицето на Църквата, обяснява важността на делото, в което ще участва сестра Ана Бони. „Като глобални организации и Обединените нации, и Църквата имат полза от мнението на повече хора от всички части на света. Сестра Ана Бони притежава точната комбинация от вяра, познание за Евангелието и ангажираност в обществото, за да установява връзки и да работи от името на Църквата, и да издига ролята на жените и момичетата по целия свят“.

Като размишлява върху отговорността, която вече има, сестра Ана Бони потвържада, че да открива божествената стойност на всяко човешко същество по тази земя, и най-вече – на Неговите специални дъщери, е едно изключително и дълбоко духовно приключение. „Мечтата ми е да мога да подкрепям всички жени по света и да допринасям с цялата си обич за благополучието на всяка една от тях“.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.