Съобщения за медиите

Призовани са нови общи президентства на Обществото за взаимопомощ и Неделното училище за деца

Призованията на 12 нови ръководители бяха обявени на общата конференция през април 2022 г. Тези призования включват шестима висши ръководители седемдесетници и нови общи президнетства на Обществото за взаимопомощ и Неделното училище за деца. Новопризованите ръководители на Обществото за взаимопомощ и Неделното училище за деца ще започнат своята служба на 1 август 2022 г.

Президент Далин Х. Оукс от Първото президентво на Исус Христос на светиите от последните дни обяви призованията по време на съботната следобедна сесия на конференцията.

Ново общо президентство на Обществото за взаимопомощ

new-relief-society-general-presidency-2022.jpeg
new-relief-society-general-presidency-2022.jpeg
Общото президентство на Обществото за взаимопомощ (в сила от 1 август 2022 г.): Първа съветник Дж. Анет Денис (вляво), президент Камил Н. Джонсън (в средата) и втора съветничка Кристин М. Ий (вдясно). 2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Сестра Камил Н. Джонсън, президент

За изминалата година сестра Джонсън служи като общ президент на Неделното училище за деца. Тя и съпругът ѝ, Дъглас, служат като президентска двойка в мисия Перу Арекипа от 2016 до 2019 г. След като приключват мисията си сестра Джонсън се връща на работа като адвокат в кантората Snow, Christensen & Martineau. Служила е в редица преподавателски и ръководни призования в своята местна конгрегация. Сестра Джонсън получава степени по английски език и по право от Университета на Юта. Със съпруга си имат трима синове. Родена е в Покатело, Айдахо.

Сестра Дж. Анет Денис, първа съветничка

Сестра Денис е служила в много назначения, в това число като член на Консултативния съвет към Неделното училище за деца, Съвета за връзки с обществеността към окръг Дейвис, Юта, матрона на храма Гуаякил Еквадор и в президентска двойка със съпруга си в мисия Еквадор Гуаякил Запад. Тя е родена в Прово, Юта, и изучава начално образование в Университета Бригъм Йънг. Със съпруга си, Джордж Денис, имат четири деца и девет внука.

Сестра Кристин М. Ий, втора съветничка

Сестра Ий работи като мениджър на екипа за анимационни продукции на Църквата. Преди това е работила за Disney Interactive Studios в продължение на 13 години. Църковните ѝ назначения включват член на Консултативния съвет към Неделното училище за деца (от 2021 г.), президент на Обществото за взаимопомощ на ниво кол и район, президент на Младите жени и учител в Неделното училище. Получава бакалавърска и магистърска степени от Университета Бригъм Йънг. Родена е в Сакраменто, Калифорния.

Ново общо президентство на Неделното училище за деца

new-primary-general-presidency-2022.jpeg
new-primary-general-presidency-2022.jpeg
Общото президентство на Неделното училище за деца (в сила от 1 август 2022 г.): Първа съветничка Ейми Райт (вляво), президент Сюзън Х. Портър (в средата) и втора съветничка Трейси Й. Браунинг (вдясно).2022 by Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved.

Сестра Сюзън Х. Портър, президент

Сестра Портър служи като първа съветничка в Общото президентство на Неделното училище за деца за изминалата година. Преди това е служила в Консултативния съвет към Обществото за взаимопомощ за четири години. Също така е служила в редица преподавателски и ръководни призования в своята местна конгрегация. С покойния си съпруг, Брус Д. Портър от Седемдесетте (1952 – 2016), отглеждат двама синове и две дъщери в Източните Щати, Германия и Юта, като също така изпълняват редица църковни назначения в Русия и Средния Изток. Сестра Портър следва в Университета Бригъм Йънг и получава бакалавърска степен по химия. Работи като лабораторен асистент и учител по математика на непълен работен ден. Родена е в Оклахома и е отгледана в Ню Йорк.

Сестра Ейми Райт, първа съветничка

Сестра Райт служи като втора съветничка в Общото президентство на Неделното училище за деца за изминалата година. Преди това е служила в Консултативния съвет към Младите жени за три години. Родена е в Солт Лейк Сити и получава бакалавърска степен по човешко развитие и семейни науки от Университета на Юта. Сестра Райт работи в Униерситета Маркет, във факултета по комуникации Дидрих, където организира школа с тематика журнализъм за младежи в градска среда. Със съпруга си, Джеймс, имат трима синове. Тя е служила в редица преподавателски и ръководни призования в своята местна конгрегация и инициативи в своята общност.

Сестра Трейси Й. Браунинг, първа съветничка

Сестра Браунинг служи в Консултативния съвет към Обществото за взаимопомощ от 2018 г. Родена е в Ню Рошел, Ню Йорк, но прекарва голяма част от детството си на остров Ямайка, където са родени нейните родители. За 15 години работи в отдел Финансово обслужване към Morgan Stanley, след което постъпва на работа в Църквата. Сестра Браунинг понастоящем работи като директор клиентско обслужване в отдел Публикации на Църквата. Със съпруга си, Брейдън Д. Браунинг, са родители на дъщеря и син.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.