Тема

FamilySearch

FamilySearch е най-голямата родословна организация в света. От 1894 г. FamilySearch работи с архиви, библиотеки и църкви в над 100 страни, за да улесни икономически достъпа до записи, които помагат на хората да открият информация за своите предци.

Всеки месец над три милиона души използват записи, източници и услуги на FamilySearch, за да научат повече за своята семейна история. Тези записи и услуги са достъпни на FamilySearch.org или чрез над 4600 центъра за семейна история в 126 страни, включително прочутата Библиотека за семейна история в Солт Лейк Сити, Юта.

FamilySearch е услуга, предоставяна от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни. Готовността на FamilySearch да помага на хората да се свържат със своите предци се корени във вярванията на мормоните, че семействата трябва да заемат централно място в нашия живот и че семейните връзки са предназначени да продължат и след този живот. Тъй като интересът към семейната история не се ограничава от култура, етническа принадлежност и религиозна вяра, източниците на FamilySearch са достъпни за всеки, който иска да открие повече за своето семейство и корени, от църковни записи в Европа до устни истории в Африка.

Тъй като е организация с нестопанска цел, FamilySearch разчита на помощта на доброволци от цял свят. Тези доброволци помагат да се индексират записите, осигуряват лично съдействие и споделят своите знания за родословните проучвания.

FamilySearch осигурява лична помощ както за опитни семейни историци, така и за такива, които току що започват своето родословно пътешествие. Тази помощ може да бъде достъпна чрез мрежата от центрове по семейна история или като поискате поддръжка на support@familysearch.org или като се обадите на тел. 1-800-406-1830 от САЩ и Канада. Натиснете тук за списък от телефони за контакт в други страни.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.