Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

Църквата изпраща на Китай помощи във връзка с коронавируса

Президент Нелсън предлага да се окаже помощ

С нарастването на проблемите във връзка със заболяването на дихателните пътища, причинено от коронавирус, Ръсел М. Нелсън, президент на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, се обърна към дългогодишните си приятели в Китай, за да ги попита каква помощ е нужна.

По този начин Църквата научи за необходимостта от защитно оборудване в детския медицински център в Шанхай, където те са изчерпани заради епидемията в Ухан. В сътрудничество с проекта HOPE (Здравно ориентирано предпазно образование) са направени планове за раздаването на нужните материали.

 

Съвместно с проекта HOPE, ще бъде изпратен самолет от Солт Лейк Сити, който да транспортира материали от централния църковен склад на епископа в Солт Лейк Сити. Ще бъде изпратена и втора пратка от склада на Църквата в Атланта. Общо в двете ще има 220 000 респираторни маски, 870 броя предпазни очила и над 6 500 броя защитни облекла, изпратени в 79 палета със защитно медицинско оборудване.

Светии от последните дни в Шанхай се надяват да помогнат при получаването и раздаването на материалите на хората в нужда.

Президент Нелсън, който през по-голямата част от живота си е световно известен сърдечен хирург, докато не го призовават за апостол в Църквата през 1984 г., е известен със сърдечните си операции, включително в Китай, където през 1985 г. той оперира за последен път. През професионалната си кариера и службата си в Църквата той създава трайни приятелства. „Това са наши скъпи братя и сестри – каза президент Нелсън, – и за нас е привилегия да можем да им предложим малко помощ. Молим се за тях и знам, че Бог ще ги благослови“.

Коронавирус бе открит за пръв път в провинция Хубей в Китай, където броят на заразените достигна почти 6 000 души, като десетки други са потвърдените случаи извън Китай. Правителства и граждани по целия свят вземат предпазни мерки, за да се спре разпространението на вируса.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.