Тема

Центрове за семейна история

FamilySearch разполага с 4 600 местни центрове в 126 страни, където всеки може да има достъп до родословни данни и да получи индивидуално съдействие за да изготви семейната си история. Тези центрове включват световно известната Библиотека по семейна история в Солт Лейк Сити, големи местни центрове в Меса, Аризона и Лос Анжелис, Калифорния, а по-малките центрове обикновено се намират в сградите за събрания на Църквата.

Центровете по семейна история са безплатни, отворени са за всички и се обслужват от квалифицирани доброволци. Всеки център предлага както на начинаещите, така и на специалистите по семейна история инструментите и средствата, чрез които да научат повече за своите предци.

Тези центрове дават свободен достъп до абонаментни генеалогически интернет страници. Срещу символична такса посетителите могат да получат достъп до огромната колекция на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, включваща 2,5 милиона микрофилма от над 100 страни.

На някои обществени библиотеки и исторически общества в САЩ е даден статут на филиали на FamilySearch, което позволява на техните членове да имат достъп до същите източници.

Можете да отидете на интернет страницата на FamilySearch, за да намерите най-близкия до вас център по семейна история.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.