Съобщения за медиите

Храмът Рим Италия е осветен

Проведе се церемония за крайъгълния камък

Храмът Рим Италия на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни е вече осветен. През една хладна и облачна мартенска неделя президентът на Църквата Ръсел М. Нелсън проведе символичната церемония за крайъгълния камък, която е израз на завършването на храма и това, че той е готов да бъде осветен за използване за свещени цели. Церемонията също така е символ на Христос, който е крайъгълният камък на Църквата.

 

По време на церемонията председателстващи ръководители и съпругите им излязоха за кратко от храма и поставиха хоросан около крайъгълния камък. Президент Нелсън каза: „Сега ще продължим със завършването на работата по храма. Ще поставим малко цимент в пролуките. Ако трябва да съм честен, после ще махнат това, което сме сложили и ще направят всичко изцяло наново“. Той отбеляза, че храмът Рим Италия е 162-рия действащ храм на Църквата, като още 40 са обявени или в строеж.

Деца също бяха поканени да поставят хоросан, включително 7-годишната Елена Малара от Монтеротондо, Италия. „Щастлива съм, защото сложих хоросан на камъка“ – каза Елена. Нейният баща Федерико Малара каза: „Имахме прекрасната възможност да дойдем за освещаването на храма Рим Италия. За нас като семейство това е голяма радост“. Мария Ирма Куратола Малара, майката на Елена, добави: „Изпълнени сме с много емоции. Дъщерите ни имаха възможността да видят президент Нелсън и да се порадват на прекрасния му дух. Ще запазят това преживяване в сърцата си завинаги“.

В края на първата от седем сесии за освещаване, планирани за този и следващите два дни, президент Нелсън отправи молитвата за освещаване. Той каза: „В този древен и велик град, издигащ се от библейски времена, сред този исторически италиански народ, отбелязваме служението на двама от ранните апостоли на Твоя Син – Петър и Павел, които някога са се трудили, за да благославят тези земи. Нека влиянието на тяхното трайно свидетелство за Исус Христос продължава да се усеща сред многото важни ценности на тази велика страна“.

Продължавайки своята молитва, той каза: „Благодарни сме за подкрепата на църковните, държавните и обществените ръководители, които изразиха високо ценена добра воля при нашето желание да построим този свят храм тук в Рим. Благослови ги за тяхната добрина и укрепвай непрестанното им желание да запазват религиозната свобода за всички“.

Говорейки за благословиите на храма, Дебора Синискалки каза: „Чувствам се благословена, защото чрез него наистина откривам Исус Христос“. Ана Мари Гамбардела добави: „Това не е само място, където намираме отговори, но и където можем да чувстваме Господ по-близо до нас. Храмът е източник на мир“.

Президент Нелсън присъства и отправи молитвите за освещаване по време на всяка от трите сесии. Старейшина Масимо Де Фео от Седемдесетте води всички сесии. Ще има още две сесии за освещаване утре и други две във вторник, 12 март 2019 г.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.