Тема

Старейшина Ричард Г. Скот

Старейшина Ричард Гордън Скот е подкрепен като апостол в Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 1 октомври 1988 г. Призован е като член на Първия кворум на Седемдесетте на 2 април 1977 г. и служи като член на Президентството на този кворум от 1 октомври 1983 г. до получаване на настоящото си призование.

Той е роден на 7 ноември 1928 г. в Покатело, Айдахо, в дома на Кенет Лирой и Мери Уитъл Скот. На петгодишна възраст се мести със семейството си в град Вашингтон, където баща му работи в Министерството на земеделието и по-късно става помощник министър на земеделието.

Дипломира се като машинен инженер от Университета Джордж Вашингтон, служи пълновременна мисия в Уругвай и завършва аспирантурата си по ядрено инженерство в Оук Ридж, Тенеси. От 1953 до 1965 г. старейшина Скот работи в кръга служители на Адмирал Хаймън Рикоувър, като направлява развитието на дейностите по ядрено гориво за широк спектър от електрически централи по суша и море. Старейшина Скот получава почетна докторска степен по Християнска служба от Университета Бригъм Йънг.

От 1965 до 1969 г. той е президент на мисия Аржентина Север в Кордоба, Аржентина. След завръщането си работи като частен консултант за компании, занимаващи се с ядрена енергетика.

Той служи като окръжен представител в областите Уругвай, Парагвай, Северна и Южна Каролина, Вирджиния и град Вашингтон до времето на призованието му като Седемдесетник.

Старейшина Скот обича Нашия Небесен Отец, Неговия възлюбен Син, Исус Христос, и всички други божии деца. Старейшина Скот има широк кръг от интереси. Проявява дълбока любов към природната красота на света.

Той е благословен с талантлива съпруга, Джанийн Уаткинс, за която е запечатан на 16 юли 1953 г. в храма в Манти. Тя умира на 15 май 1995 г. Те стават родители на седем деца.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.