Тема

Старейшина Л. Том Пери

Старейшина Л. Том Пери, член на Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, е призован на текущата си позиция на 6 април 1974 г., след като служи като помощник на Дванадесетте от 1972 г.

Църковната служба на старейшина Пери започва с мисията му в северните щати през 1942 г., след което за две години служи в морската пехота в Тихия океан. Последвали църковни длъжности включват: съветник в епископство в Люистън, Айдахо; съветник в президентство на кол в Сакраменто, Калифорния; висш съветник в кол Ню Йорк и президент на кол Бостън.
 

Той е роден на 5 август 1922 г. в Логан, Юта, в семейството на Лесли Томас и Нора Сон Пери. Бакалавърската си степен по финанси получава в Университета на Щата Юта през 1949 г. и там работи по аспирантурата си. Професионалната му кариера протича в сферата на търговията на дребно, където работи като вицепрезидент и касиер на компании, разположени в Айдахо, Калифорния, Ню Йорк и Масачузетс.

На 18 юли 1947 г. сключва брак с Вирджиния Лий от Хайд Парк, Юта в храма в Логан. Тя напуска този свят на 14 декември 1974 г. Те стават родители на две дъщери и един син.

На 28 април 1976 г. в храма в Солт Лейк той сключва брак с Барбара Тейлър Дейтън.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.