Тема

Старейшина Д. Тод Кристоферсън

Старейшина Д. Тод Кристоферсън е призован в Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 5 април 2008 г.

Старейшина Д. Тод Кристоферсън е призован в Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 5 април 2008 г. По времето, когато получава това призование, той служи в Президентството на Седемдесетте.

По време на служението си в Президентството на Седемдесетте старейшина Кристоферсън отговаря за църковните области Северна Америка Запад, Северозапад и Югоизток. Той също така служи като изпълнителен директор на Отдела за семейна и църковна история. Преди това е президент на църковната област Мексико Юг, със седалище в град Мексико Сити.

Преди призованието да служи като пълновременен висш ръководител в Църквата, старейшина Кристоферсън работи като съдружник-висш съветник на NationsBank Corporation (сега известна като Bank of America) в Шарлот, Северна Каролина. Предходното му занимание е като вицепрезидент и висш съветник на Търговска Обединена банка на Тенеси в Нашвил, където дейно се включва в граждански дейности и организации на различни вероизповедания. От 1975 до 1980 г. старейшина Кристоферсън работи в сферата на правото в град Вашингтон след като служи като юридически чиновник на американския окръжен съдия Джон Дж. Сирика (1972- 1974).

Роден в Плезънт Гроув, Юта, той завършва гимназия в Ню Джърси, получава бакалавърската си степен от Университета Бригъм Йънг, където получава стипендията Едуин С. Хинкли, а дипломата си по право получава от Университета Дюк.

Наред с другите му призования той служи като окръжен представител за Църквата, президент на кол и епископ. В младите си години отслужва мисия в Аржентина.

Старейшина Кристоферсън и съпругата му, Катрин Джейкъб Кристофесън, са родители на пет деца.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.