Тема

Старейшина Джефри Р. Холанд

Старейшина Джефри Р. Холанд е ръкоположен като член на Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 23 юни 1994 г. По времето, когато получава призованието си, той служи като член на Първия кворум на Седемдесетте, където е призован на 1 април 1989 г.

От 1980 г. до времето, когато бива призован като висш ръководител през 1989 г., Джефри Р. Холанд служи като девети ректор на Университета Бригъм Йънг в Прово, Юта. Той е бивш специален пълномощник по образованието в Църквата и декан на Факултета по религиозно образование към Университета Бригъм Йънг.

Ръководител на студентите и атлет в гимназията „Дикси” и колежа „Дикси” в родния му Сейнт Джордж, Юта, той получава бакалавърска и магистърска степени по английски език и религиозно образование съответно от Университета Бригъм Йънг. Защитава магистърска и докторска философска степен по американски изследвания от Йейлския Университет.

Старейшина Холанд изгражда активна кариера в образованието преди да получи призование за пълновременна служба в Църквата. Той заема поста президент на Американската асоциация на ректори на независими колежи и университети (AAPICU), член на Борда на Националната асоциация на независими колежи и университети (NAICU) и като член на Президентската комисия на националната университетска атлетична асоциация (NCAA). Поради работата му по подобряване на разбирателството между християни и евреи на него му се присъжда наградата „Факла на свободата”, връчена от Лигата срещу клеветите Б’Наи Б’Рит. Той заема управленски длъжности в редица граждански и бизнес корпорации и получава титлата „Изтъкнат орлов скаут”, присъдена от Бойскаути на Америка. Автор е на осем книги, една от които пише съвместно със съпругата си Патриша.

Старейшина Холанд е роден на 3 декември 1940 г. в семейството на Франк Д. и Алис Бентли Холанд. През 1963 г. той сключва брак с Патриша Тери. Те са родители на три деца.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.