Официално изявление

Становище на Църквата по отношение на Решенията на Върховния съд, отнасящи се до брака

“Чрез своето решение, че подкрепящите Proposition 8 нямат основания да започнат съдебно производство, Върховният съд хвърля светлина върху тревожни тенденции в дейността на нашата демократична и правна система. Много калифорнийци биха си задали въпроса дали няма нещо изначално нередно в това тяхната държава да не защитава решение чрез референдум, показващо възгледите на мнозинството граждани.  
 
Освен това решението ще повдигне допълнителни правни въпроси, които трябва да бъдат решени.
 
Независимо от решението на съда, Църквата остава неотменно отдадена на укрепването на традиционния брак между мъж и жена, който в продължение на хиляди години се е доказал като най-добра среда за отглеждане на деца. Трябва да се отбележи, че съдът не променя определението за брак в почти три четвърти от щатите”.

 

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.