Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

Служението на президент Ръсел М. Нелсън в Югоизточна Азия през 2019 г.

Президент Ръсел М. Нелсън от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни посети светии от последните дни и други хора в Югоизточна Азия от 17 ноември 2019 г. до 21 ноември 2019 г. Той и старейшина Д. Тод Кристоферсън от Кворума на дванадесетте апостоли служиха във Виетнам, Камбоджа, Сингапур и Индонезия.

Ханой и Хо Ши Мин, Виетнам

В неделя, президент Нелсън изрази благодарност към местното правителство пред събралите се светии в голямата бална зала JW Marriott в Ханой, за привилегията да се събираме и покланяме. Само дни преди неговото пристигане във Виетнам, местното правителство даде още едно важно признание на Църквата. На 14 ноември 2019 г., госпожа Тиеу Ти Хуонг от правителствения комитет по религиозните въпроси на Виетнам представи официално удостоверение, разрешаващо на светиите от последните дни да извършват религиозни дейности в страната, в съответствие с новия религиозен закон, приет през 2018 г.

В понеделник, президент Нелсън и старейшина Кристоферсън говориха пред църковните медии относно бъдещето на Църквата във Виетнам.

Пном Пен, Камбоджа

Президентът Нелсън съобщи благи вести на стотици събрали се членове на Църквата в правителствения център Сен Сок в Пном Пен. Той представи интерпретацията на художник на едно от бъдещите най-свещените места за поклонение на Църквата - храмът в Пном Пен.

Сингапур

Пророкът на световната Църква държа реч в коловия център Букит Тимах, Сингапур, по време на посещението си на островната държава. „Сега е времето не само да гледаме назад, но и напред с ентусиазъм за бъдещето – каза президент Нелсън. – Какво славно бъдеще ви очаква!“

Джакарта, Индонезия

Президент Нелсън отправи духовно послание към събралите се в хотел Риц-Карлтън, Джакарта, светии от последните дни. Духовното послание бе излъчвано до всички конгрегации в страната. Той също се срещна с вицепрезидента на Индонезия Маруф Амин и Зануба Арифа Чафсох Рахман „Йени“ Уахид, ислямски активист и индонезийски политик.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.