Съобщения за медиите

Служението на президент Ръсел М. Нелсън в Латинска Америка, 2019 г.

 

Президентът на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, Ръсел М. Нелсън, посети светиите от последните дни и други хора в Латинска Америка в периода от 24 август до 2 септември 2019 г. Той и старейшина Куентин Л. Кук от Кворума на дванадесетте апостоли служиха в Гватемала, Колумбия, Еквадор, Аржентина и Бразилия.

Следва обобщение на техните посещения.

Гватемала Сити, Гватемала

Президент Нелсън замина в събота на деветдневно служение в Латинска Америка, което започна със среща с членове и официални лица в Гватемала. Първата спирка от петдневното му служение беше Гватемала Сити, столицата на страната, известна с историята на древните маи и близките вулкани. Той се обърна към светиите от последните дни на вечерното духовно послание на испански език за 15 минути.

„Учете децата си, а също се учете и един друг, за Господа Исус Христос. Неговото Единение е най-великото събитие в историята на света“ – каза пророкът.

Богота Колумбия

Президент Нелсън учи десетки хиляди светии от последните дни, събрани в Богота, Колумбия, на 25 август 2019 г., че най-великите небесни благословии са възможни благодарение на Исус Христос.

Президент Нелсън, а също и старейшина Кук и старейшина Енрике Р. Фалабела от Седемдесетте, се срещнаха с президента на Република Колумбия, Иван Дюк Маркез. Те обсъждаха религиозната свобода. Президент Нелсън сподели, че президент Маркез „е вежлив домакин, който е много благодарен за помощта от нашата Църква“.

Кито, Еквадор

Президент Нелсън каза на събралите се светии от последните дни в Колизеума Хенерал Руминауи в Кито, по време на излъчвано до всички църковни конгрегации в Еквадор събрание, че всеки от тях е отговорен да развива вяра в Бог. „Никой не може да направи това за друг човек“ – каза той.

На сутринта във вторник, пророкът се срещна с президента на Еквадор президент Ленин Морено. Те обсъждаха важността да се защитават семействата.

Буенос Айрес Аржентина

Президент Нелсън преподава на хиляди членове на Църквата и поканени гости как да се сдобият с толкова дълбок мир, който да ги запази спокойни пред лицето на сигурна смърт. Старейшина Кук, сестра Нелсън и сестра Кук говориха също как да поставяме основните неща на първо място в живота.

По-рано през деня, групата участва в хуманитарен проект за предоставяне на инвалидни колички на нуждаещите се.

Град Бразилия, Бразилия

„Предстоят вълнуващи неща – сподели президент Нелсън в заключение на своето служение в Латинска Америка с последна спирка Бразилия, най-голямата страна както в Южна Америка, така и в Латинска Америка. – Това дело се придвижва напред с ускорено темпо. Нямам търпение да изскоча от леглото всяка сутрин и да видя какво ще донесе денят“.

По време на интервюто с медиите, президент Нелсън сподели, че по време на общата конференция през октомври ще бъдат съобщени повече храмове, както и ще бъдат направени други съобщения.

Сао Пауло, Бразилия

Повече от 37 000 души, включително много семейства, чакаха на опашка близо осем часа, преди духовното послание с президент Нелсън в Конгресен център Анхемби. Мнозина бяха седнали по местата си пет часа, преди да започне срещата, изпълвайки сградата. Това беше най-голямото събиране на светии извън Щатите, на което президент Нелсън е говорил. „Дойдох просто като служител на Господ“ – казва президент Нелсън, който говори без подготвена реч. Вместо това, той донесе своя екземпляр на Писанията, за да предложи съвет към родителите.

След духовното послание, президент Нелсън бе интервюиран от водещата на бразилската телевизия Банд ТВ Нюз Изабел Такаки.

Президент Нелсън стана 17-ият президент на Църквата през януари 2018 г. Оттогава насам, той пътува много по света, за да посещава членове на Църквата и приятели на вярата на различните континенти.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.