Съобщения за медиите

Световно известният Мормонски хор на Табернакъла променя името си

    

Световно известният Мормонски хор на Табернакъла променя името си на „Хорът на Табернакъла при Храмовия площад“. Промяната в името следва съобщението от август 2018 г. от страна на президент Ръсел М. Нелсън, който настоява да се използва пълното име на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, която е спонсориращата организация на музикалния хор.

„Ново име за Хора на Табернакъла ще е промяна след толкова много години – казва Рон Джарет, президент на хора. – Името може да се промени, но всичко познато и обичано от хората по отношение на хора не само ще си остане същото, но и ще става все по-добро“.

Джарет споделя: „Ние винаги сме били устремени напред хора и се съсредоточаваме върху нещата, които си остават същите: музикални умения на световно ниво, вдъхновяващи аранжименти и програми, както и седмичното ни излъчване на „Музика и слово“, продължаващо започната преди 90 години традиция“.

Стартирала през 1929 г., специалната програма „Музика и слово“ вече се намира в 90-ата си година на излъчване, което я прави най-продължителното и непрекъсвано излъчване в историята. Отворената към всякакви вероизповедания програма включва музикални селекции от хора и Оркестъра на Храмовия площад, придружени от органа на Табернакъла, както и включва кратко вдъхновяващо послание.

Музикалният директор Мак Уилбърг споделя, че публиката на тази програма продължава да се увеличава: „Сред многото причини, поради които „Музика и слово“ продължава да се шири по света е това, че тази програма вдъхва надежда, радост и спокойствие чрез вдъхновяващите музика и послания. Във всяко от предаванията хорът и оркестърът се опират на усилията на множеството си предшественици, дарявали публиката си с най-високо качество музикални изпълнения и вдъхновение“.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.