Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

Светиите от последните дни се събират за априлската общата конференция 2019 г.

Очаква се хиляди членове да присъстват на петте сесии

Хиляди светии от последните дни от всички райони на света ще се съберат този уикенд на Храмовия площад в Солт Лейк Сити за 189-ата годишна обща конференция на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни.

Първото президентство, членове на Кворума на дванадесетте апостоли и други висши ръководители и служители на Църквата ще споделят послания на вдъхновение и насоки по време на пет сесии, които ще се проведат в Центъра за конференции в събота и неделя, на 6-и и 7-и април 2019 г. Хора от други вероизповедания също са добре дошли да присъстват на общата конференция.

Членовете на Църквата, които наброяват повече от 16 милиона от повече от 30 500 конгрегации по света чакат с нетърпение общата конференция, която се провежда два пъти годишно – първият уикенд на април и този на октомври.

Общи сесии

Общите сесии ще започнат в 10:00 ч. и 14:00 ч. планинско лятно време (MDT). Общата сесия на свещеничеството за мъжете и младите мъже ще се проведе в събота вечер от 18:00 ч. Общата сесия на жените ще се проведе през есента.

Освен присъстващите лично на общата конференция, много други светии от последните дни ще гледат или слушат излъчването. Всички сесии ще се излъчват на живо на ChurchofJesusChrist.org.

Излъчването ще бъде налично и посредством сателитната система на Църквата, Mormon Channel, радио, телевизия, сателитни и други канали. Чрез сателитната система на Църквата ще се предоставят както повторни излъчвания, така и „Световен доклад“, включващ новини от Църквата от последните шест месеца.

Репортаж от общата конференция

Репортаж от общата конференция, включително снимки и видео материали, ще бъдат публикувани в нюзрума на Църквата, както и във Facebook, Twitter и Instagram.

За да вземете участие в разговори в социалните медии, свързани с общата конференция, използвайте #GeneralConference или други препоръчани хаштагове. Посланията на апостолите могат да бъдат намерени и на Facebook и Twitter.

Речи от общата конференция ще бъдат налични за излъчване на живо на 31 езика на ChurchofJesusChrist.org и ще бъдат достъпни за гледане или слушане при поискване на 86 езика. Посланията ще бъдат налични и на 10 езика на YouTube канала на общата конференция и на 86 езика на приложението Gospel Library.

Лично посещение

Необходими са безплатни билети за присъствие на сесиите в Центъра за конференции, който има 21 000 места. Чакащите без билети могат да получат такива на принципа: пристигналите първи се обслужват първи. На северния вход на Храмовия площад ще се сформира опашка за изчакващи, които нямат билети, приблизително два часа преди всяка сесия.

Ще има допълнителни места в сгради на Храмовия площад. Не се изискват билети за сградите с допълнителни места, включително за Асембли Хол, където сесиите могат да бъдат чути на испански език.

Всякакви лични вещи, включващи големи дамски чанти, раници, пазарски чанти, бизнес куфарчета и храна вече няма да бъдат съхранявани в сгради собственост на Църквата.

Посетителите на конференцията се насърчават да използват минимален брой автомобили или да използват обществения транспорт, за да се ограничат задръстванията. Посетете ChurchofJesusChrist.org относно свързана с паркинга информация.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.