Тема

Проекти за питейна вода

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6212-1-3216-1,00.html

  • Според данните на Световната Здравна Организация, повече от 1 милиард човека нямат достъп до чиста питейна вода. Без чиста вода, много хора се разболяват от болести, включително холера, диария и тиф. През 2002 г. Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни започна инициатива да подобри здравето в много общности, като създаде достъп до източници на чиста питейна вода.
  • Водните източници са различни в зависимост от разположението и нуждите на общностите, като могат да бъдат кладенци, водохранилища, водопроводни системи, или системи за пречистване на вода.
  • Членовете на съответните общности участват в планирането и реализирането на всеки проект и осигуряват повечето от труда, необходим за осъществяването му. След това членове на общността се обучават да поддържат инсталираната система.
  • През 2006 г. се проведоха водни проекти в 32 страни, от които се възползват над 1,1 милиона души, живеещи в над 1 000 общности. Страните включват Алжир, Армения, Камбоджа, Китай, Чуук, Демократична Република Конго, Доминиканската Република, Етиопия, Фиджи, Гана, Индия, Индонезия, Кения, Лаос, Либерия, Мадагаскар, Малайзия, Монголия, Мозамбик, Мианмар, Намибия, Непал, Нигерия, Перу, Филипините, Румъния, Самоа, Танзания, Тонга, Уганда, Вануату и Виетнам.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.