Съобщения за медиите

Президент Тед Калистър в Бълария

Членовете на Църквата на Исус Христос на Светиите от последните дни имаха невероятната възможност да се насладят на Светия дух, който президент Тед Калистър донесе със своето присъствие в София на 28.10.2014 г. Той посети България за първи път и за всички присъстващи бе изключителна чест да се да чуят вдъхновените му думи. По време на срещата Президент Калистър бе придружаван от прекрасната си съпруга. Също така, специални гости бяха служещият като първи съветник в президенството на Област Източна Европа президент Бенет и неговата съпруга.

Като президент на Неделното училище за цялата Църква, Президент Калистър предпочете да определи своето послание като обсъждане, включвайки присъстващите чрез коментари и въпроси. Темата бе как да преподаваме по-подобно на Исус Христос. Ние сме насърчавани да четем и изучаваме писанията ежедневно, стремейки се да научим повече за Спасителя и да ставаме по-подобни на Него. Също така сме насърчавани да учим своите роднини, приятели и познати чрез пример и слово, тъкмо както Той е правил. Президент Тед Калистър ни учи, че движещата ни сила трябва да е вярата в Христос и че не трябва да забравяме да сме смирени.

Президент Тед Калистър ни разказа една интересна история от своя живот. Един ден той играел шах със своя 12 годишен внук. „Аз обичам да играя шах, моят внук също. Един ден бяхме застанали пред шахматната дъска. Аз започнах  много бързо да отнемам от пионките му. В един момент утанових, че моята царица е в неговото поле, а половината му пионки бяха остранени.
Щях да го разбия! Бях толкова сигурен, че ще го победя, когато неочаквано той ми каза: „ШАХ и МАТ”. Бях толкова изненадан, защото се бях концентрирал в грешна насока. Две са целите в Шаха: едната е да плениш царя на противника, а другата е да опазиш своя.”

Президент Калистър ни накара да се замислим поставили ли сме си правилни цели в живота, подредили ли сме ги по приоритет и следваме ли ги. Точно както в шаха можем да спечелим само ако съблюдавме и двете основни цели, така и в живота можем да спечелим, ако си поставим добри цели и съблюдаваме постигането им.

Съпругата на Президент Калистър ни напомни, че тайната на това да постигаме целите си се крие в това да правим всичко с любов. Точно както Христос е служил на хората и ги е обичал, въпреки греховете и нечестията им, най-добрият начин да служим и учим другите около нас е „като им показваме, че ги обичаме.”

Като завършек на прекрасното събитие, сестра Бенет свидетелства за истинността на Църквата на Исус Христос на Светиите от последните дни и сподели: „Както малките деца, които не разбират защо не могат да си играят на улицата, ще научат един ден, когато пораснат, така и ние един ден ще разберем смисъла на смирението и спазването на заповедите”.

Беше прекрасна вечер, изпълнена с много силни и просветлени думи, напътстващи към всеки от нас. Радваме се, че Българска Софийска мисия бе домакин на Президент Тед Калистър.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.