Тема

Президент Дитер Ф. Ухтдорф

Президент Ухтдорф е призован като втори съветник в Първото Президентство на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 3 февруари 2008 г. Той бива подкрепен като член на Кворума на дванадесетте апостоли на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 2 октомври 2004 г. От 1994 г. насам служи като висш ръководител и член на Президентството на Седемдесетте от август 2002 г. до призоваването му в Кворума на Дванадесетте.

Президент Ухтдорф е роден на 6 ноември 1940 г. в Мехриш-Острау, Чехословакия в дома на Карл Алберт и Хилдегард Елсе Опелт Ухтдорф. Отгледан е в Цвикау, Германия, където семейството му се присъединява към Църквата през 1947 г.

Изучава инженерство и по-късно продължава обучението си по бизнес администрация в Кьолн, Германия и международен мениджмънт в Лозана, Швейцария. Президент Ухтдорф се присъединява към германските военновъздушни сили през 1959 г. и получава разрешително за капитан на самолет в Биг Спринг, Тексас, както и обучение за боен пилот във Финикс, Аризона.

През 1965 г. Президент Ухтдорф става пилот за немската авиокомпания Луфтханза. Той работи като капитан на авиолиния от 1970 до 1996 г., като управлява разнородни самолети и завършва кариерата си като пилот на Боинг 747. Заема няколко изпълнителни позиции, включително началник на училище за авиопилоти, началник отдел Бордово обслужване и кабинен екипаж. По времето, когато бива призован като висш ръководител, той работи като старши вицепрезидент на операции по полетите и главен пилот на германската авиокомпания Луфтханза. Освен това работи и като председател на Комитета по операциите по полетите към Международната въздухотранспортна асоциация. Заема позиции като член на няколко правителствени и бизнес изпълнителни комитета.

Президент Ухтдорф сключва брак с Хариет Райх на 14 декември 1962 г. Раждат им се две деца и шест внука. От момента на призоваването си като апостол президент и сестра Ухтдорф са се установили трайно в Съединените Щати.
 
Президент и сестра Ухтдорф обичат да пътуват. С годините посещават повечето части на света. Наслаждават се на разходки, класическа музика и времето, прекарано с техните деца и внуци.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.