Съобщения за медиите

Президентът на Португалия Марчело Ребело де Суса посети храма в Лисабон

Президентът получава семейната си история от старши църковен ръководител

Президентът на република Португалия, г-н Марчело Ребело де Суса, направи обиколка на храма Лисабон Португалия на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни на 29 август 2019 г. При това историческо събитие президентът на Португалия получи и своята семейна история от старейшина Жозе А. Тейшейра от Президентството на седемдесетте, под формата на схема с четири поколения, сложена в рамка, както и книга, описваща предците на президента.

 

След получаването на семейната си история, президент Ребело де Суза каза: „Дядо ми отишъл в Бразилия, когато бил много млад. После отишъл в Ангола. Станал много известен търговец. Тези истории са толкова важни. Знам, че вашата Църква държи много на семейството, както държа и аз. (Семейството) е основата на обществото“.

Старейшина Тейшейра, родом от Португалия и обърнат във вярата, обясни, че проучването на семейната история и храмовете на Църквата са тясно свързани. „Храмовете са свещени домове Божии, където извършваме церемонии за себе си и за нашите предци, които свързват нашите семейства завинаги. Именно затова активно се занимаваме с генеалогични проучвания“.

Освен старейшина Тейшейра, с президент Ребело де Суса се срещнаха и старейшина Гари Б. Сабин, президент на област Европа на Църквата, а също и старейшина Жоаким Морейра, който е областен седемдесетник и отговаря за отворените врати на храма.

Делегацията направи обиколка на храма Лисабон и на терена около него, където президент Ребело де Суса имаше лична възможност да разгледа изключителната архитектура и обредните стаи, в които членовете идват, за да учат за целта на живота и да сключват завети да служат на Исус Христос.

Старейшина Тейшейра насърчи и другите хора да посетят храма по време на отворените врати: „Искам хората да дойдат и да видят храма. Той не е само красив, той е изпълнен със смисъл, със смисъл за живота и какво означава животът за нас като семейства. Това, което вършим в храма, не е тайна, а е нещо специално и свещено“.

Храмът в Лисабон ще бъде отворен за посещения от широката общественост до 6-и септември 2019 г. Храмът ще бъде осветен от старейшина Нийл Л. Андерсън от Кворума на дванадесетте апостоли в неделя, на 15 септември 2019 г., в три сесии за освещаване. Те ще бъдат излъчени в сгради за събрания на Църквата из цяла Португалия. Храмът ще стане 166-ият действащ храм на Църквата по света.

В момента в Португалия има около 45 000 членове на Църквата в над 65 конгрегации, много от тях са второ и трето поколение светии от последните дни. Първите мисионери пристигат в Португалия през 1975 г. и скоро след това е създадена малка конгрегация.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.