Тема

Президентство на Обществото за взаимопомощ

Общото президентство на Обществото за взаимопомощ служи под ръководството на Първото Президентство на Църквата. Понастоящем то се състои от Джули Б. Бек, Силвия Олред и Барбара Томпсън. Те служат от март 2007 г.

Когато е на четири години, Джули Б. Бек, президент на Обществото за взаимопомощ, живее в Бразилия и се научава да говори португалски. Тя се дипломира от Дикси Колидж и Университета Бригъм Йънг в Юта. Майка е на три деца и баба на осем внука.

Нейната първа съветничка Силвия Олред е родена в Ел Салвадор, като испанският е неин майчин език. През юношеските си години среща мисионерите в гр. Сан Салвадор и се е присъединява към Църквата скоро след това. По-късно тя отслужва мисия в Централна Америка.

Втората съветничка Барбара Томпсън научава немски по време на мисията си в Хамбург. С магистърска степен по социално дело, сестра Томпсън работи 30 г. за Социалните служби на щата Юта. След пенсионирането си е служила като изпълнителен директор на международна организация за подпомагане на деца, които са били изоставени или са станали жертва на насилие.

 

Тези три жени представят и ръководят една разрастваща се организация, която действа по целия свят. Културите може да се различават и да съществуват езикови бариери, но, според Джули Бек, жените членове на Църквата могат да допринесат за подобряване на своите общности, където и да живеят.

„Това, което една жена в Африка прави, за да помогне, малко се различава от това, което една жена в Баунтифул, Юта би направила; това, което една жена прави, за да помогне в Бангалор Индия, малко се различава от това в Буенос Айрес, Аржентина”, казва Джули Бек. „Те всички знаят как да помагат. Те могат да откриват нуждата. Ние сме тук, за да ги укрепим”.

Няма такова нещо като „типична жена член на Църквата”. Може да са омъжени, неомъжени, или вдовици; може да са дъщери, майки или баби. Често са домакини, а някои се занимават с други трудни дейности.

Г-жа Бек казва, че независимо от изпълняваната роля, общото между всички жени е следното -- те имат възможността да бъдат част от организация, която учи как да се изгради вяра в Исус Христос, насърчава ученето и самоусъвършенстването, подчертава божественото естество на жените, извършва благотворителност и служба, укрепва семействата и създава система за подкрепа и приятелство.

Участвайки в Църквата, жените имат възможността да бъдат ръководители, да изнасят проповеди по време на богослужения и да казват молитви в събранията. Те вземат активно участие в Църковната програма по благосъстоянието, като следват принципите за лична отговорност и като помагат с разрешаването на индивидуални краткосрочни и дългосрочни нужди. Също така е развита програма за домашно посещение, чрез която жени от Църквата редовно се посещават една друга с цел подкрепа и насърчение. Пророкът Джозеф Смит обяснява, че целта на Обществото на взаимопомощ е да “подпомага бедните, мизерстващите, вдовицата и сирака, както и да постига всякакви благотворителни цели”.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.