Съобщения за медиите

По време на „Лице в лице“ ръководители на Църквата съветват пълнолетните младежи да продължават напред с вяра

Старейшина Юлисис Соарес и Крейг С. Кристенсън участваха в пряко 90-минутно излъчване на духовното послание „Лице в лице“ за пълнолетни младежи от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни по целия свят на 15 септември 2019 г.

 

„Надяваме се, че тази вечер ще намерите отговори на въпросите си директно от Небесния Отец, Който много ви обича“ – каза в неделя старейшина Соарес. Надеждата означава „да знаете, че може да вървите напред, изправяйки се пред трудностите в този живот, като разчитате на някого, който ще ви напътства и води, помага и подкрепя“.

Старейшина Соарес, член на Кворума на дванадесетте апостоли, и старейшина Кристенсън, президент на област Юта, засегнаха много теми по време на събитието във формат „въпроси и отговори“, в това число как да разбираме евангелски истини и да живеем според тях, като задаваме въпроси и получаваме отговори, а също и как да придобием усещане за принадлежност.

Преди излъчването пълнолетните младежи на възраст от 18 до 30 г. бяха насърчени да предадат въпроси на старейшина Соарес и старейшина Кристенсън посредством ChurchofJesusChrist.org и други социални медии.

„Мисля, че е прекрасно за нас, защото наистина знаем какво се случва в сърцата и умовете им и можем да се обърнем към тях въз основата на принципите на Евангелието – каза старейшина Соарес. – Понякога изнасяш хубава реч и очакваш хората да усетят това, но е по-добре, когато тя е насочена към личните им нужди“.

Старейшина Соарес и старейшина Кристенсън отговориха и на разнообразни въпроси от пълнолетните младежи по различни от предадените теми като например брак, преждевременно завръщане от църковна мисия и справяне с житейски проблеми.

„Мисля, че трябва да помним, че сме в този свят, за да се учим и израстваме – каза старейшина Кристенсън, в отговор на една млада жена от Аризона, чийто въпрос бе за това как да правим най-добрия избор при вземането на важно решение в живота. – Част от този процес е да обмисляме в молитва какво трябва да направим и да вървим напред с вяра“.

Освен получените въпроси по Интернет от целия свят, публиката в студиото включваше пълнолетни младежи на Църквата по света от повече от 20 нации.

„Мисля, че тази възможност да изпращаме въпросите си, да ги споделяме и да получаваме отговор на тях ни помага да знаем, че не сме сами… всички можем да намерим мир и има надежда за всички“ – каза Лилиана Тапиа, 21-годишна обърнала се във вярата светия от последните дни от Мичоакан, Мексико.

Лили бе водеща на излъчването, което се предаваше от центъра за излъчвания на Университета Бригъм Йънг в Прово, Юта.

По време на това предаване старейшина Соарес имаше възможност да общува с пълнолетните младежи на такъв вид събитие за първи път, откакто бе призован да служи в Кворума на дванадесетте апостоли през март 2018 г.

„Беше чудесно – каза старейшина Соарес. – Чувствахме специален дух само докато мислехме за световната публика, която ще имаме“.

Старейшина Кристенсън изрази своята обич и благодарност за възможността да служи точно на тази възрастова група. „Определено искаме те да знаят, че Бог ги обича и че могат да продължават да се опитват – каза старейшина Кристенсън. – Не е нужно да са съвършени, но трябва да продължават да се стараят и да се съсредоточават върху нещата, които са наистина важни“.

Освен това, за пръв път по време на пряко излъчване „Лице в лице“ църковни ръководители отговаряха без помощта на преводач на въпроси от пълнолетни младежи, говорещи португалски и испански.

„Понякога молитвите не може да получат отговор, но считам, че старейшина Соарес и старейшина Кристенсън, техните свидетелства и техният опит могат да помогнат на пълнолетните младежи – каза Чън Шен Хънг, на 22 години, наскоро преместил се от Тайван в САЩ, за да следва в университет.

Присила Да Силва от Порто Алегре, Бразилия, присъства лично на събитието и сподели, че цени прозренията на църковните ръководители и очаква да намери начини да ги прилага в собствения си живот. „Искам да се прибера у дома и да мога да мисля за нещата, които чух днес и да разбера какво иска от мен Господ“ – каза Да Силва.

В предишни събития „Лице в лице“, както и в световни духовни послания за пълнолетни младежи по света са участвали старейшина Куентин Л. Кук от Кворума на дванадесетте апостоли, старейшина Дейл Г. Ренлънд от Кворума на дванадесетте апостоли и съпругата му Рут, както и други ръководители на Църквата.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.