Съобщения за медиите

Инициативата „Осветете света“ през 2018 г. набляга на службата

Една световна коледна инициатива, стартирана от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни насърчава хората по целия свят да служат на другите през коледните празници. Третото провеждане на кампанията „Осветете света“ ще продължи до края на декември 2018 г. Тазгодишната тема – „Давайте, както е давал Той“ – кани хората да следват примера на Спасителя Исус Христос, „светлината на света“ (Йоан 8:12).

 

Президент Ръсел М. Нелсън покани членовете да си служат един на друг по „един нов, по-свят начин“, като насочим вниманието си от „как мога да служа?“ на „на кого мога да служа?“

Официалното начало на инициативата ще се проведе на 1 декември със световен ден за служба. Участващите в инициативата се насърчават да намират прости начини на служба, като например да помагат на бежанци или даряват на благотворителни организации.

През декември четири видео клипа на 29 езици ще показват темата на седмицата. Може да намерите видео клипове, плакати, мисионерски картички за раздаване, календар с идеи за служба и урок за семейна домашна вечер на адрес lighttheworld.org/download.

През първата седмица участниците се насърчават да служат на нуждаещите се по целия свят.

През втората седмица, „Осветете вашата общност“, се набляга на служба в нашата общност. За възможности за служба посетете  JustServe.org.

Семействата са центърът на внимание през третата седмица в „Осветете вашето семейство“. Участниците са поканени да покажат благодарността си за обичните си хора, като се обаждат на родителите си, молят се заедно със семействата си, прекарват лично време с всяко едно от децата си или като проведат други дейности.

През четвъртата седмица „Осветете своята вяра“, участниците са поканени да увеличат своята вяра чрез молитва, изучаване на Писанията, посещаване на храм или друг религиозен обект или като посетят специално коледно богослужение. В неделя, 23 декември, обществеността е поканена да посети едночасово събрание за причастие, съсредоточено в Христос, в своята общност. Адресите и разписанията за тези събрания на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, може да се намерят в търсачката за сгради за събрания на LDS.org.

Автомати за продажба ще бъдат на разположение на обществеността, за да може да се даряват предварително определени стоки като например филтри за вода, очила или други необходими вещи за нуждаещите се. Сто процента от всички дарения отиват направо при партньорски благотворителни организации за закупената вещ или за предметите или услугите, които според тях са по-необходими. Един такъв автомат ще бъде разположен на мемориалната сграда Джозеф Смит на Храмовия площад, който привлече много вниманието на посетителите миналата година. Новите места за разполагането на автомати за продажба тази година са Манила, Филипини; Ню Йорк Сити; Гилбърт, Аризона и Лондон, Англия. На  тези места са планирани медийни събития, за да се стартира официално инициативата.

Четири билборда „Осветете света“ ще бъдат изложени в Юта. Освен това, президентствата на светиите от последните дни по целия свят планират местни дейности, за да разпространят новината по своите места.

Участниците в инициативата могат да споделят преживяванията си в социалните медии с хаштага #LightTheWorld. За повече информация, посетете LightTheWorld.org.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.