Съобщения за медиите

Осветете света

По време на коледните празници светии от последните дни и техни приятели по целия свят насърчават обществеността да участва във възможности за служба, за да се отпразнува живота на Исус Христос. Коледната инициатива „Осветете света“ ще бъде на разположението на широката общественост по целия свят от петък, 24 ноември 2017 г., и ще продължи до Рождество Христово, 25 декември.

Провеждащата се вече втора година коледна инициатива „Осветете света“ се съсредоточава върху отпразнуването и споделянето на светлината на Исус Христос, който е „светлината на света“ (Йоан 8:12). Спасителят казва: „Вие сте светлината на света“ (Матей 5:14).

„Като следваме примера на Спасителя и живеем както е живял и учил Той, тази светлина ще гори в нас и ще осветява пътя за другите“ – каза президент Томас С. Монсън в своето обръщение по време на общата конференция през октомври 2015 г. 

Материали за медиите

Материали за споделяне в Интернет има на страницата mormon.org, включително едно ново вдъхновяващо видео на 33 езика и коледен календар с идеи за служба, озаглавен „По 25 начина за 25 дни“, които насърчават обществеността да следва ученията на Христос по време на коледните празници. Всеки ден на интернет страницата mormon.org ще бъдат представяни учения на Спасителя посредством кратко видео и идеи за служба. Страницата е достъпна на английски, испански и португалски. Една интернет страница с материали за сваляне също предоставя връзки към материали на 29 езика.

Основното видео също така ще бъде достъпно за възпроизвеждане/изтегляне чрез приложението на Църквата Евангелска библиотека.

Материалите за споделяне ще бъдат публикувани на страниците за социални мрежи на mormon.org като Facebook, Twitter, YouTube, Google+ и Instagram. Тези, които използват социалните мрежи, са насърчени да използват хаштага #ОсвететеСвета.

Освен това, във връзка с „Осветете света“ има изложени монитори в центровете за посетители в градове по целия свят, включително град Мексико и Париж. Поставени са билбордове на Таймс Скуеър в Ню Йорк, в Солт Лейк Сити и в Мексико.

В Интернет са на разположение и плакати, както и картички за раздаване, за да може членовете и мисионерите да насърчават другите хора да участват в кампанията.

Благотворителни събития

Като част от кампанията ще се проведат поредица от концерти, в които ще участват посланици на кампанията „Осветете света“, които имат множество последователи в социалните мрежи, като сред тях ще има изпълнение на The Piano Guys в студиото на YouTube в Ню Йорк на 12 декември и концерт в Лима, Перу, с участието на певеца Дейвид Арчулета.

Планирани са над 90 събития за изхранване на гладните в САЩ и Канада, вариращи от големи набирания на помощи до еднолично оказване на помощ. Кампанията ще подкрепи и 28 местни проекта за служба по целия свят. Проектите ще включват приготвянето на коледни пакети за сиропиталища в Украйна, Русия и Беларус и събиране на храна, облекло и материали за почистване във Флорида, Нова Скотия и други места.

Посетителите на Мемориална сграда „Джозеф Смит“ в Солт Лейк Сити ще забележат във фоайето машини за продажба на стоки с надпис „Осветете света“, които може да бъдат използвани за закупуването на предмети за дарение за някои от партньорите на Църквата във връзка с благотворителната ѝ дейност, в това число CARE, Utah Food Bank, EyeCare4Kids, WaterAid, Water For People и JustServe. Сред стоките за закупуване ще има дори живи пилета и кози за нуждаещите се в развиващите се страни.

История на инициативата

По време на коледните и великденските празници през последните няколко години Мисионерският отдел на Църквата спонсорира кампании в Интернет. Миналогодишната инициатива „Осветете света“ включваше видеоклипове и 25-дневен коледен календар с идеи за служба по време на коледните празници.

Великденската инициатива миналата пролет включваше видеоклип на 33 езика, представящ ролята на Исус Христос като „Принцът на мира“.

През декември 2015 г. коледната инициатива „Роди се Спасител“ достигна до милиони души по целия свят. Великденската инициатива „Follow Him“ през 2016 г. също достигна милиони.

Църквата стартира първата си великденска инициатива през 2014 г. с едноседмична кампания, озаглавена „Благодарение на Него“. През декември 2014 г. бе споделена с широката общественост едномесечната коледна инициатива „Той е Дарът“.

За повече информация посетете mormon.org.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.