Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

Октомврийската Обща конференция за 2014 година на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни ще се проведе на 4-5 октомври 2014

Живо предаване (https://www.lds.org/general-conference/watch?lang=eng)


184-та за полугодието Генералната конференция на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни ще се състои в Центъра за конференции в Солт Лейк Сити, Юта, в събота и неделя, 4 и 5 октомври 2014 г. Докато повече от 100 000 са предвидени в живата публика в Центъра за конференции, милиони ще гледат или слушат петте планирани конферентни сесии на 94 езика чрез телевизионни, радио, сателитни и интернет предавания. (Гледай на живо започва 4 октомври в 10:00 MST.)

Общи конференции се провеждат от Църквата всяка година през месец април и октомври и включват пет двучасови срещи, провеждащи се в продължение на два дни. Заседанията през месец април се наричат ​​годишни конференции и тези, които през октомври, полугодишни. Първата генерална конференция се е провела през 1830 г., годината, в която бе организирана Църквата.

Съобщения на надежда и мир

По време на конференцията, ръководителите на Църквата говорят на различни теми, свързани с Евангелието на Исус Христос. За членовете на Църквата общата конференция е възможност да се учи за Евангелието на Исус Христос от вдъхновените лидери.

Членовете на Църквата са поканени да участват в събранията чрез радио, телевизионно, сателитно и интернет излъчване на страницата www.LDS.org, както и в местните църковни сгради за събрания. Представители на други деноминации също са канени да участват.

Ако желаете да се присъедините към нас и да гледате конференцията в някоя от местните сгради на Църквата може да се свържете с нас, за да Ви насочим към най-близката до Вас сграда.

Скоро ще бъде публикувана още информация относно обхвата на конференцията както и речите, които лидерите споделиха с нас, снимков материал и коментари.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.