Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

Ограничени присъствени събрания за поклонение в сградите на Църквата в България.

Църквата предприема премерен подход относно ограниченията от COVID-19

На много места по света Църквата е одобрила поетапно завръщане на някои аспекти на седмичните служби за поклонение, както и дейности. Първото президентство е предоставило обновени указания, за да помогне на ръководителите и членовете безопасно да увеличат ангажираността си по време на пандемията, да се покланят и провеждат други дейности. Това включва указания за ограничени присъствени събрания за поклонение в сградите за събрания в някои части на света.

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни в България следва ръководството на президентството на Област Източна Европа, правителството и професионалистите в здравеопазването, докато обмисля премерено завръщане към нарушените от COVID-19 нормални процедури.

Църквата разширява дейността си в много области на света с изключително внимание, винаги следвайки стриктно съответните указания на всяко правителство, за да предотвратява разпространението на пандемията. „Вашата безопасност и благосъстояние винаги ще бъдат нашата най-голяма грижа“ – казва пророкът и президент на Църквата Ръсел M. Нелсън.

Църквата в България започва присъствените неделни събрания. Засега това се отнася основно за тези, които не са имали възможността да вземат от причастието за дълъг период от време. Постоянно се молим да ни бъде позволено да присъстваме на неделните събрания, да общуваме с Господ, да подновяваме заветите си с Него и да имаме възможността да общуваме с нашите братя и сестри в Духа. Няма по-голяма утеха и надежда за вярващия от това да може да се покланя на Своя Бог в сграда за събрания. Надяваме се, че скоро тези изпитания ще приключат“ – казва Детелина Чобанова, говорител на Църквата в България.

Местните ръководители на Църквата ще продължат да насърчават членовете да следват мерките за защита, като спазват социална дистанция, остават под карантина, когато са болни, и следват останалите препоръки на здравните власти. Ако членовете имат въпроси за това къде се провеждат събранията в техния град или район, те следва да се свържат със своите местни църковни ръководители. Също така посетителите могат да се свържат с Детелина Чобанова donachoby@gmail.com, ако имат въпроси относно участието в църковните събрания.

„Благодарни сме за вярата на нашите членове по време на тяхното поклонение у дома и сме благодарни за благословиите, произлизащи от това да се събираме за поклонение и дейности“ – казват от Първото президентство.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.