Съобщения за медиите

Обиколка за служение по света на президент Ръсел М. Нелсън през 2018 г.

През 2018 г. обиколката за служение по света на президент Ръсел М. Нелсън и старейшина Джефри Р. Холанд продължи 11 дни и включваше 8 града в Европа, Африка и Азия. Тя бе осъществена от 11 до 23 април 2018 г. По-долу е дадена обобщена информация за събитията във всеки град.

 

Лондон, Англия беше първото посетено място по време на неговата обиколка около света. Това бе първото официално пътуване на президент Нелсън извън Съединените щати, откакто през януари той бе обявен за 17-тия пророк на Църквата. „Осъзнахме, че ще се срещнем с хора от целия свят точно тук в Лондон“ – каза президент Нелсън на 12 април. „Няма нужда да ходим някъде другаде. В Лондон има хора от всички страни по света“.

Заедно с президент Нелсън по време на пътуването бяха съпругата му Уенди, старейшина Джефри Р. Холанд от Кворума на дванадесетте апостоли и съпругата му Патрисия.

Ръководителите и техните съпруги говориха пред мисионери в мисия Лондон Англия и членове в историческата сграда Хайд Парк. Събитието беше излъчено до сгради за събрания в Обединеното кралство и Ирландия. По-късно те се срещнаха с няколко семейства на местни светии от последните дни.

„Ние предаваме на хората Господната любов и те ще се учат да се обичат един друг“ – каза президент Ръсел М. Нелсън. „Четете вестниците и виждате колко са ядосани хората едни на други. Пътят на Господ е път на мира. Той каза: „Да се обичате един друг; както Аз ви възлюбих“ – бяха думите на президент Нелсън.

Йерусалим, Израел беше второто място, което президент Ръсел М. Нелсън посети на 14 април. За духовно послание за окръга се събраха членове, приятели, а също и студенти от центъра към Университета Бригъм Йънг в Йерусалим.

По време на посещението им Светите земи, висшите ръководители на Църквата споделиха своите чувства и свидетелства за Спасителя. „Гетсимания е значимо име, защото означава „мястото на маслиновата преса“ – каза президент Нелсън. „На Елеонския хълм са носели маслините, от които чрез пресоване да бъде извлечено тяхното скъпоценно масло – това е толкова символично, защото Исус е понесъл тежестта на греховете. От всяка Негова пора излизали капки кръв – скъпоценното масло на нашия Изкупител, нашия Спасител“.

Найроби, Кения – дом на почти 14 000 светии от последните дни и място, където в бъдеще ще бъде построен храм – бе третата спирка от обиколката на президент Нелсън по света. Той пристигна в столицата на Кения Найроби на 16 април 2018 г.

Конгрегации от цяла Кения чуха думите на ръководителите на Църквата и техните съпруги.

„Нашето послание към света е, че Исус е Христос и че Неговият път в живота е път на радост и щастие не само в този живот, но и в следващия“ – каза президент Ръсел М. Нелсън. Присъстваха ръководители на граждански организации, управлението, бизнеса и академичните среди, а също и представители на медиите.

Хараре, Зимбабве
Повече от 4 000 души се събраха, за да чуят думите на президент Нелсън, включително стотици деца, които изпяха куплет на „Чедо на Бога съм“ в началото на неговото обръщение.

Неговата реч бе отправена по време на духовно послание, което беше излъчено до конгрегации навсякъде из Зибабве.

Президент Нелсън отбеляза: „Вие заслужавате храм тук в Хараре, защото храмът е мястото, на което получаваме най-висшите от всички благословии, които Бог може да дава на Своите верни чеда. Искам да бъда тук, когато това се случи“.

В Бенгалуру, Индия пророкът обсъди със светиите от последните дни новия храм, тъй като по време на последната обща конференция президент Нелсън обяви, че нов храм ще бъде построен там. Това ще е първият храм на Църквата, който ще бъде построен в Индия – страна с над 1.3 милиарда души от много вероизповедания, включително индуизъм, ислям и християнство.

„Нашият подход е не да изваждаме хората от бедността, а да премахваме бедността от самите хора, като ги учим, че Бог ги обича и че ако спазват Неговите заповеди, ще имат радост в живота си“ – каза пророкът.

На 20 април в Банкок, Тайланд президент Нелсън каза на няколко хиляди местни светии от последните дни: „Бъдещето на Църквата тук в Азия е светло“.

Думите на президент Нелсън за бъдещето бяха донякъде във връзка с това, че през седмицата той посети мястото за наскоро обявения храм, който ще бъде построен във Банкок.

 „Искахме да видим мястото, където ще бъде построен храм в Банкок, Тайланд и затова отидохме. Изпитахме много специални чувства“ – каза президент Нелсън по време на събрание с няколко хиляди членове в Банкок, столицата на Тайланд.

Ръководителите на Църквата смятат, че събранието в Банкок е било събиране на най-голям брой светии в историята на вярата в Тайланд.

Хонконг, Китай
Президент Нелсън говори пред 4 000 светии от последните дни за чудото на човешкото тяло, а също и за важността на образованието, молитвата, десятъка, семейството и поклонението в храма. Тези коментари бяха направени на 21 април 2018 г. в края на посещението му в Азия.

Пророкът говори пред около 4 000 членове в Хонконг.

„Всичко, което правим в Църквата, е да правим живота по-добър за другите и да им носим радост“ – каза президент Нелсън. „И как правим това? Като изграждаме здрави семейства. Тези семейства стават силни поради заветите, сключени в светите храмове“.

Президент Нелсън напомни на светиите от последните дни, че делото на Църквата в Азия е в самото начало.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.