Съобщения за медиите

Нови хуманитарни проекти в България

Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (мормони) завърши 5 хуманитарни проекта през месец август 2016 г. Проектите бяха реализирани чрез хуманитарната двойка за страната - старейшина и сестра Барклей.        

Църквата дари стерилизатор, 2 инвалидни колички, велоергометри, перална машина, съдомиялна, легла, матраци и халати на Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания – Благоевград. Церемонията зазакриване на проекта се проведе на 4 август.

„Кризисен център за деца, преживели насилие” – гр. Средец получи като дарение от Църквата мебели, кухненски електроуреди, климатици и одеала. Церемонията за закриване на проекта се проведе на 9 август.

За нуждите на Фондация “SOS-семейства в риск” - Варна, бяха предоставени мебели, матраци със спално бельо, одеала, телевизор и кухненски електроуреди, между които хладилник и перална машина. Церемонията за закриване на проекта се проведе на 11 август.

“Комплексен онкологичен център - стара загора”  ЕООД получи хирургични инструменти, лабораторна центрофуга, измервателен уред и 40 матрака. Церемонията за закриване на проекта се проведе на 12 август.

Дарението на Църквата за Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация - Бухово ООД, гр. Бухово включваше хематологичен анализатор, 20 проходилки, 85 одеала и 85 комплекта спално бельо. Церемонията за закриване на проекта се проведе на 15 август.

Старейшина и сестра Барклей - хуманитарна двойка за страната -

0888-696-141    dwbarclay@ldschurch.org

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.