Съобщения за медиите

Нови храмове ще бъдат построени в Сидар Сити, Юта и Рио де Женейро, Бразилия

Това обяви днес Томас Монсон, Президент на Църквата на Исус Христос на Светиите от последните дни, на съботното заседание на 183-тата Обща годишна конференция на Църквата. Точните местоположения на храмовете предстои да бъдат обявени.

 

Сидар Сити, Юта

 

Храмът с Сидар Сити ще бъде седемнадесетият в Юта, като в това число влизат обявеният Пейзън, Прово Сити Сентър, както и храма Огден, който се реконструира в момента. Членовете на Църквата в Юта са близо два милиона.

 

Рио де Женейро, Бразилия

 

Бразилия е страна с близо двеста милиона население, като 1 173 000 са членове на Църквата. В Бразилия има шест работещи храма, като още един е предвиден за Форталеза, а с обявения днес броят им нараства на общо осем. Първият храм в Бразилия- този в Сао Паоло, е завършен през 1978г.

 

За храмовете

 

Членовете на Църквата на Исус Христос на Светиите от последните дни смятат храмовете за „Божи дом”, най-святото място на земята. За разлика от сградите за събрания, където се състоят Съботните поклонения и седмични занимания, храмовете са отворени през седмицата и затворени в неделя.

Посещенията в храма дават сили на членовете да следват Исус Христос. В храмовете свешените церемонии свързват семействата завинаги и обясняват плана Божи за децата Му.

В момента има 144 работещи храма по света и 29 строящи се, в това число и обявените днес.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.