Mormon Newsroom
Съобщения за медиите

На FamilySearch.org вече може да се търси сред 8 милиарда имена

FamilySearch, най-голямата генеалогична услуга в света, публикува 8-милиардното име, което може да бъде търсено в колекцията от исторически документи.

Дейвид Ренчър, главен директор по генеалогия във FamilySearch, казва че въпреки че това е забележително постижение, „най-важни са личните семейни връзки. Там с всяко ново име има възможност да се намери липсваща връзка в семейното дърво. А това е удовлетворяващо душата събитие“.

С помощта на онлайн доброволци, нововъзникващите технологии и партньорство с други организации, FamilySearch (безплатна услуга, предоставяна от Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни) всеки ден добавя на своята страница над 1 милион нови имена, сред които може да се търси. Организацията е почти на 126 години, а 7 от тези 8 милиарда имена са били добавени само през последното десетилетие. Тези имена идват от почти всяка държава. Ренчър казва, че целта на FamilySearch е да свързва семействата навсякъде с колкото се може повече от техните предци.

„Този етап е само върхът на айсберга – казва той. – От FamilySearch няма да се откажем, докато не запишем всички възможни хора от наличните документи в света. С над 8 милиарда имена, сред които може да се търси, а този брой постоянно расте, всеки път, когато влизате, шансовете да увеличите клоните на своето родословно дърво са все по-големи“.

Тези, които искат да подобрят генеалогичните си умения и да открият повече за своите корени, могат, както беше обявено по-рано този месец, да се възползват от безплатно онлайн участие в RootsTech Connect 2021. Тази годишна конференция по семейна история ще се проведе изцяло по Интернет през следващия февруари поради пандемията от COVID-19. Тридневното събитие ще включва класове на много езици и водещи от различни места по света.

FamilySearch започва като Генеалогичното общество на Юта през 1894 г. Разраства се от малка организация с 300 книги със семейни документи до световна организация, притежаваща и съхраняваща 3,2 милиарда цифрови изображения, 490 000 цифрови книги и онлайн функция на Family Tree с повече от милиард имена, предоставени от потребителите.

Бележка за стил на писане:Когато пишете за Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, моля използвайте пълното име на Църквата при първото й споменаване. За повече информация как да използвате името на Църквата, моля посетете нашето онлайн ръководство за стил на писане. »Ръководство за стил на писане.